Primera estada a la FHSJDM de metges de família de cardiologia dels CAP’s de l’àrea d’influència

Categories General

Des d’aquest any 2023, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) desenvolupa formacions acreditades adreçades als metges de família referents de cardiologia dels Centres d’Atenció Primària (CAP’s) de la seva àrea de referència.

La primera formació va finalitzar aquest març amb la participació de quatre professionals, tres metgesses i un metge, especialistes en Atenció Primària, referents de Cardiologia en els seus CAP’s: Mariella Cama (CAP Esparreguera), Sonia Granados (CAP Martorell), Mònica Partal (CAP Olesa) i Wilmar Amador (CAP Abrera).

L’estada de formació a la Unitat de Cardiologia de la FHSJDM ha estat de set dies hàbils, fent rotació per gabinets de proves de cardiologia (ecocardiografies i proves d’esforç), per consulta i per planta d’hospitalització, acompanyant a les metgesses i metges de la Unitat de Cardiologia, i també per la Unitat d’Insuficiència cardíaca a consultes d’Hospital de Dia amb la doctora Nuria Calcerrada de Medicina Interna, i a la consulta amb l’infermera responsable d’insuficiència cardíaca (vigilància i educació de malalts amb IC).

Tal com ha destacat la doctora Adriana Soto, coordinadora del Servei de Cardiologia de la FHSJDM, “ha estat una molt bona experiència que esperem ens ajudi a enfortir els vincles amb l’Atenció Primària i a millorar la qualitat de la nostra assistència als pacients”. Ja s’està fent una segona formació, amb altres metgesses i metges referents de cardiologia de l’àrea d’influència de l’hospital.

Font: Primera estada a la FHSJDM de metges de família de cardiologia dels CAP’s de l’àrea d’influència