Prop de 900 martorellencs se sotmeten a proves PCR per detectar el coronavirus

Categories General

Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, a Martorell s’han fet 898 tests PCR per conèixer l’abast del coronavirus. Les últimes dades confirmen 240 casos positius de veïns de la nostra població, un nombre d’infectats que podria créixer a mesura que es puguin estendre les proves per detectar la malaltia. Aquest tipus de proves s’utilitzen en casos de crisis sanitàries que estan relacionades amb malalties infeccioses i tenen un alt grau de sensibilitat, molta especificitat a l’hora de detectar quantitats del virus i són proves precoces, actuen en les primeres fases respiratòries.

Dels 240 martorellencs que han donat positiu, la majoria són casos lleus i molts d’ells asimptomàtics que poden quedar-se a casa, aïllats, sota un seguiment sanitari. L’alcalde Xavier Fonollosa ha exposat que “les proves massives són l’element més important per destriar el gra de la palla; és el que pot fer que no es barregi la població infectada amb la població no infectada en el procés de desescalada, aillant així un possible rebrot de l’epidèmia”. A més, Fonollosa ha insistit a la Generalitat que incrementi el ritme de les proves. Salut està treballant per fet tests massius, el més aviat possible, a través de l’Atenció Primària. Els professionals sanitaris són els que fixen els criteris per fer les proves, seguint el protocol establert en funció de l’evolució de la pandèmia.

Jornada sense defuncions a Martorell

Avui, els casos a l’Hospital Sant Joan de Déu són 25, dels quals 17 són personal sanitari i vuit són personal sanitari, cinc dels quals, veïns de Martorell. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 38 persones infectades, dues a l’Hospital Salut i 228 ciutadans martorellencs passen la malaltia aïllats a les seves llars. Un total de 293 casos positius a Martorell. Avui, però, no ha hagut cap defunció en cap dels centres sanitaris ni als domicilis particulars.

 

Font: Prop de 900 martorellencs se sotmeten a proves PCR per detectar el coronavirus