Protecció Civil activa l’alerta del pla l’INUNCAT per previsió de pluges intenses dijous

Categories General

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses demà dijous a qualsevol comarca catalana, i especialment al litoral i prelitoral central i al Prepirineu.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses dijous, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts, gairebé a la totalitat de les comarques de Catalunya. La franja horària en què es preveu més intensitat serà entre les 8 hores del matí i les 20 hores. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Protecció Civil recomana netejar els embornals de fulles o brutícia. A més, cal respectar els tancaments i senyalitzacions que es puguin fer des dels municipis i totes aquelles accions que duguin a terme en el marc del pla municipal. Es fa una crida a la ciutadania a tenir molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions .

Font: Protecció Civil activa l’alerta del pla l’INUNCAT per previsió de pluges intenses dijous