Protecció Civil de la Generalitat activa en ALERTA el pla Ventcat per fort vent dilluns

Categories General

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent dilluns a partir d’aquest migdia al centre i sud de Catalunya i a la costa central, amb ratxes que podran superar els 72 km/h.

Segons l’SMC, hi haurà un fort episodi de vent de component est amb possibles superacions de llindar de 72 km/h. Les comarques més afectades seran el Baix Camp, Baix Penedès, Garraf, Priorat, Tarragonès, Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Urgell, Conca de Barberà, Segarra i Garrigues. També es veuran força afectades les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, Pla d’Urgell, Segrià, Solsonès, Noguera i Ribera d’Ebre.

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades .

Font: Protecció Civil de la Generalitat activa en ALERTA el pla Ventcat per fort vent dilluns