‘¿Puedes oírme?’, documental sobre el pensament i obra de l’escultor Jaume Plensa

Categories General

Dins el Cicle Gaudí , l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura projecten aquest divendres, 23 d’octubre, a les 20.00h, el documental ¿Puedes oírme? de Pedro Ballestero. El passi tindrà lloc a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural i les entrades es poden comprar al web entrades.martorell.cat .

¿Puedes Oírme? és un documental que “ens convida a conèixer les escultures monumentals del barceloní Jaume Plensa i ens aproxima al seu pensament, a la seva poètica, a la seva forma d’entendre l’art com a generador de bellesa i a la seva manera de llegir l’espai públic com un lloc de trobada per a la comunitat”, desvetlla Javier Vega, president de Cinema del Diable.

Javier Vega, president Cinema del Diable

Jaume Plensa va ser guardonat l’any 1997 amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques concedit per la Generalitat de Catalunya i el 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi. És conegut majoritàriament per les seves grans escultures formades per lletres i números, tot i que també treballa altres materials com el ferro fos, el polièster, la fibra de vidre, l’alabastre o la fusta. En reconeixement a la seva trajectòria, l’any 2013 va ser guardonat amb el Premio Velázquez de Artes Plásticas. També ha col·laborat en projectes de teatre i òpera amb el disseny del vestuari i l’escenografia.

El documental ofereix una immersió profunda en el procés creatiu d’un dels artistes en actiu més destacats del panorama mundial. A través de les seves emblemàtiques instal·lacions i peces en espais públics d’Espanya, França, Suècia, EUA, Canadà i Japó, descobrirem la senzilla filosofia de Plensa basada en la cerca de relacions harmòniques entre l’obra, l’entorn i els éssers humans.

Font: ‘¿Puedes oírme?’, documental sobre el pensament i obra de l’escultor Jaume Plensa