Punt i final a la Fira de Primavera amb l’espectacle ‘Visió i color d’una realitat impactant’

Categories General

Aquest diumenge ha clos la Fira de Primavera amb un seguit d’activitats de teatre, patrimoni, música i art visual. L’esclat final ha estat l’espectacle Visió i color d’una realitat impactant , de Paradigme Visual Art. Jocs de làser projectats sobre el mural de l’artista Okuda al Centre Cultural. Un combinat de llums dissenyat pel creatiu Cédric Bachorz i la música electrònica de Jérome Perceval.

Aquest espectacle va néixer de la col·laboració d’artistes digitals i el pintor Okuda. “És una fusió de la tecnologia del mapping làser, de l’emblemàtic mural i de la música electrònica, que vol crear una experiència immersiva que transcendeixi les fronteres entre l’art visual i la performance sonora”, explicava Eva Torne, directora del muntantge. Com a resultat, “realça l’obra original i ofereix al públic una visió digital d’aquesta pintura”.

Eva Torné, directora del muntatge

La música l’ha creat específicament per a l’ocasió Jérome Perceval, i la seva integració amb el joc de làser i el mural n’ha estat part essencial. Els ritmes electrònics han enriquit l’experiència sensorial dels espectadors. L’espectacle s’ha complementat amb l’actuació del discjòquei local Garriga’s House, qui ha proporcionat l’ambient idoni per cloure la Fira de Primavera.

La jornada d’aquest diumenge ha començat al matí, amb la visita teatralitzada ‘Sota les capes del Muxart ‘, a càrrec de la companyia La Moderneta. Una intervenció teatral on els personatges han guiat els assistents per un recorregut pel Museu, fent èmfasi en les obres i la vida de l’artista martorellenc.

“És un collage que engloba moviment, poesia, cançó i teatre. Diferents peces que confeccionen un camí en la visita al museu”, definia Vicky Alvelo, actriu i integrant de La Moderneta. L’escenificació “se surt una mica de la convencionalitat. Així ho demanava Muxart”.

Vicky Alvelo, actriu de la Companyia ‘La Moderneta’

Els personatges que han guiat l’espectador en el recorregut pel Museu són, en certa manera els “esperits” o les ànimes del propi Jaume Muxart i de la seva dona, la Roser Agell. Però es tracta de personatges que parteixen “d’una certa neutralitat, perquè no busquem un realisme absolut, sinó la síntesi de la seva essència vista per nosaltres”, diu Alvelo. El resultat és, per a l’actriu, un espectacle “molt immersiu”.

A la tarda, els ha arribat el torn als espectacles, pensats per a tota mena de públic. Per una banda, a l’Skate plaça, Neven Assoc ha preparat la ‘Pugna battles ‘, una batalla de rap improvisat classificatòria que ha donat el tret de sortida de la lliga d’enguany.

Mitja hora més tard, l’actor gironí Quim Masferrer ha omplert el teatre d’El Progrés de gom a gom, amb el seu espectacle Bona Gent . Un xou que ha aconseguit exhaurir les entrades, on els 600 assistents han estat els protagonistes i testimonis d’una experiència única i irrepetible.

Pels qui han preferit la música clàssica, a l’Auditori Joan Cererols ha arribat el torn del concert M’ Clàssics, organitzat per les Joventuts Musicals de Martorell, amb el Duo Prat. Un concert de dos duos de Kodály i Ravel, per a violí i violoncel, que ha omplert el teatre de gom a gom.

Avui s’ha posat la cirereta a 10 dies d’activitat frenètica, que han aglomerat prop d’una setantena d’actes programats que, a més de les fires, han inclòs torneigs d’esports, música, tallers, espectacles, teatre, cinema, gastronomia i exposicions, entre d’altres.

 

The post Punt i final a la Fira de Primavera amb l’espectacle ‘Visió i color d’una realitat impactant’ appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Punt i final a la Fira de Primavera amb l’espectacle ‘Visió i color d’una realitat impactant’