Què es pot fer en la fase 3 a Martorell?

Categories General

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat que les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud i Lleida passin a la fase 3 a partir d’aquest dijous. Per tant, tot Catalunya estarà a l’última fase de la desescalada. L’avanç comporta novetats, com ara l’ampliació de la mobilitat a tot Catalunya. La Generalitat anunciarà aquest dijous quan passarà Catalunya a la nova normalitat i quines mesures s’hi aplicaran.

Mobilitat

La gran novetat és que s’eliminen completament les franges horàries per sortir al carrer, que en la fase 2 encara es mantenien per a les persones més grans de 70 anys. Hi haurà lliure mobilitat en vehicle i transport entre totes les regions sanitàries de Catalunya, en grups de màxim 20 persones. A partir de dijous es podrà circular per tot el territori, però no es podrà anar encara a d’altres comunitats autònomes o traspassar la frontera per accedir a països de l’Espai Schenguen -prevista pel 21 de juny excepte amb Portugal, l’1 de juliol-.

Transport públic

A busos i trens segueix sent obligatori l’ús de la mascareta, tot i que ja es permetrà l’ocupació de tots els seients. Quan sigui possible, es procurarà la màxima distància entre usuaris. Caldrà reforçar la higiene i desinfecció de mans abans d’accedir-hi i en sortir-ne.

Es permetran les mudances amb la documentació que ho acrediti. Cal tenir en compte que existeix un dret a pròrroga de fins a sis mesos dels contractes de lloguer que finalitzen durant el període de declaració d’estat d’alarma i dos mesos després.

Comerç

Els establiments, locals, centres/parcs comercials i de prestació de serveis poden obrir al públic reduint al 50% l’aforament a cadascuna de les plantes i garantint una distància mínima de dos metres entre clients.

Els d’hostaleria i restauració poden reobrir l’interior del local per al consum, sense superar el 50% de l’aforament. A les terrasses es permetrà el 75% de les taules autoritzades, i podran reobrir discoteques i bars d’oci nocturn, amb un terç d’aforament i sense zona de ball. Els hotels i allotjaments turístics poden obrir al públic les zones comunes si no se supera un 50% de l’aforament, i amb condicions de seguretat i higiene.

Cultura

S’obre l’opció de celebrar actes culturals a biblioteques i museus. La Biblioteca Martorell ja va reobrir el 28 de maig, però només per al servei de préstec de documents, a la zona de recepció. Els usuaris hi han d’accedir amb mascareta i, si pot ser, amb cita prèvia, a concertar en aquest formulari o al 93 775 60 60. De moment, l’horari d’obertura és de dilluns a dijous de 16.00 a 19.30h, i divendres de 10.00 a 13.30h.

Museus de Martorell obre de nou al públic el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis aquest dijous. El dia 25 de juny obriran, només sota reserva prèvia, l’Enrajolada i el Museu Municipal Vicenç Ros. A La Caserna es pot visitar, des de demà, l’exposició 23 dones celebren el seu cos.

L’Espai Jove preveu reobrir el 22 de juny amb una programació d’activitats juvenils adaptades als requeriments sanitaris.

Cerimònies

S’amplia l’aforament màxim en vetlles, enterraments, cremacions i llocs de culte a 50 persones a l’aire lliure i 25 en espai interior. Pel que fa a casaments i batejos, s’amplia la capacitat a 150 assistents a l’aire lliure i 75 a l’interior, sempre que no superin la meitat de l’aforament del local.

Pràctica esportiva

A Martorell, a partir de dilluns obren el Complex Esportiu La Vila, el CIES i la Piscina d’Estiu . Per evitar contagis, es recomana no utilitzar els equipaments esportius si s’ha tingut algun símptoma compatible amb la COVID-19 o qualsevol altre infecció, o si s’ha donat positiu en el test del SARS COV2 durant els 14 dies anteriors o contacte estret amb persones que hagin donat positiu o hagin tingut símptomes de coronavirus en els 14 dies anteriors. La resta d’equipaments esportius és previst que obri per a l’esport federat a partir del 7 de juliol.

Serveis municipals

L’Ajuntament de Martorell ja fa atenció presencial als ciutadans amb els horaris habituals, tot i que sempre que sigui possible es recomana concertar cita prèvia: Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), Oficines d’Atenció a l’Usuari (OAU), Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) , Oficina Local d’Habitatge (OLH), Arxiu Municipal, Llars d’Infants Municipals, Biblioteca Martorell, escoles públiques d’educació infantil i primària, Complex Educatiu, Espai Jove (Centre Cultural), Viver d’Empreses, Centre de Promoció Econòmica (Molí Fariner), CET Can Cases, Deixalleria Mòbil i Deixalleria Fixa.

Centres educatius i llars d’infants

Seguint el Pla d’Obertura dels Centres Educatius de la Generalitat de Catalunya , les escoles de Martorell han obert durant la darrera quinzena i tancaran el curs aquest divendres 19 de juny. La tornada al curs, de manera presencial, és prevista pel 14 de setembre.

Activitats infantils d’estiu

S’estableixen condicions per al desenvolupament de les activitats a l’aire lliure per a població infantil i juvenil. Els casals d’estiu i les estades esportives a Martorell obriran portes el 28 de juny, amb 229 nenes i nens inscrits.

Darreres dades d’afectats per coronavirus a Martorell

Avui seguim sense cap ingressat positiu ni cap professional sanitari infectat ni a l’Hospital Sant Joan de Deu ni a l’Hospital Sagrat Cor. A l’Hospital Sant Joan de Deu hi ha, encara, quatre persones aïllades pendents del resultat de la prova. I tenim 79 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. Com en els darrers dies, avui no hem de lamentar cap defunció.

Font: Què es pot fer en la fase 3 a Martorell?