Recta final de la Fira de Primavera amb una bona dosi de tradició, música i arts escèniques

Categories General

La Fira de Primavera viu aquest cap de setmana la seva recta final. La majoria de les activitats es duran a terme a La Vila, i van de la tradició dels cercaviles i els correfocs de la Nit de les Bèsties al concert de Miki Núñez o l’espectacle final de festa de diumenge a la nit a la plaça de les Cultures. Entremig, el cinema, les visites patrimonials, l’art, el teatre i els concerts es combinaran amb espais dedicats a les entitats i punts d’informació municipal.

El cap de setmana engega aquest divendres, a les 18.00h, amb l’espectacle Música, xaranga… i altres embolics a El Progrés, a càrrec de la companyia Somnis i les escoles de música, dansa i cant coral de l’entitat.

També, a la Farmàcia Bujons, a les 19.00h, se celebra la conferència La salut al segle XVI vista per Hipòlita Rois De Liori i Estefania de Requesens , a càrrec del Dr. Francesc Devesa Jordà. Una cita per conèixer com era la salut en aquells temps: embarassos, malalties, remeis, aliments, prevenció i medicina domèstica.

A les 20.00h, la cineasta Sandra Reina presenta el seu curtmetratge El Bus a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. El film , guanyador del Premi Gaudí 2024 i nominat al Premi Goya 2024, pel millor curtmetratge documental.

Dissabte de foc, figures festives i música

Dissabte arrencarà amb l’Espai Familiar i d’Entitats, a l’aparcament del Vapor, de 10.00 a 14.00h. Es gaudirà d’una matinal lúdica i esportiva amb diverses entitats: Amics del Ferrocarril de Martorell, Club Bàsquet Martorell, Yahoooh! Club de submarinisme, Creu Roja Baix Llobregat Nord, Club Natació Martorell, Martorell Gimnàstic Club, Rugby Club Martorell, Cos de Mossos d’Esquadra – Policia de Proximitat – ORC.

D’altra banda, l’Ajuntament de Martorell instal.larà un estand informatiu amb els principals projectes municipals -el nou Parc Fluvial de la Vila, i la remodelació i ampliació del Mercat Municipal de Les Bòbiles- a la plaça de la Vila, de 10.00 a 20.00h, just davant d’El Círcol.

El nucli antic de Martorell acollirà també l’Itinerari per La Vila, a les 11.00h, guiat, per conèixer la història dels orígens del municipi i gaudir d’alguns dels edificis més antics a través d’una agradable passejada fins al pont del Diable.

A la mateixa hora comença a Ca l’Oller un ‘Viu l’Art’ o jornada de portes obertes, fins a les 13.00h. l’Associació d’Artistes Plàstics obre els seus tallers i convida tothom a conèixer obra i processos creatius.

També relacionat amb l’art, a les 12.00h comença la visita comentada a l’exposició ‘Muxart, color i composició’, per endinsar-se en l’univers artístic i personal de Jaume Muxart, aprofundir en la seva trajectòria creativa i analitzar algunes de les seves obres a través d’una dinàmica participativa.

A la tarda, l’associació Fem Vila organitza un Bingo Popular (17.00h) a la plaça de l’Església. Mitja hora més tard s’iniciarà, al passeig del Quarter, la 4a Trobada de Gegants i Capgrossos, organitzada per la colla de Geganters de Martorell. Constarà de plantada les 17.30h; cercavila de 12 colles d’arreu del país que recorrerà el passeig del Quarter, el carrer de Pere Puig, i d’Anselm Clavé, fins a la plaça de la Vila, on es durà a terme el Ball final, a les 19.30h. Així ens ho explica Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell

A les 19.00h arribarà la Nit de les Bèsties. Primer, amb el Museu de les Bèsties -amb els Udols de Foc Diables de Calella i la Carpafera i el BitXipTwo de Martorell-, seguit de la Tabalada (20.30h) i el correfoc infantil i de les bèsties mitja hora més tard, organitzat per la Colla de Diables i Drac de Martorell i la Martukada. Recorrerà els carrers de de Josep Servat; Josep Tarradellas; Francesc Riera, la plaça de Frederic Duran, l’avinguda de Pep Ventura; Josep Servat, Josep Tarradellas, l’avinguda de Francesc Riera i la plaça de Frederic Duran.

Ja de nit, a les 21.30 serà el torn del ‘Correbars’, una petita ruta per Martorell visitant diferents bars i fent reptes entre bar i bar per tal de passar-ho bé. Recorregut: Celler de Martorell, Dreams, La tapa de Lucifer, 114, Dcopas i finalitzant al c. de Josep Vilar. Té un preu de 12 euros.

Un dels plats forts de la festa serà el concert en directe de Miki Núñez. El terrassenc actuarà a les 23.00h al carrer de Josep Vilar i estrenarà a Martorell la seva nova gira, amb nous temes i les seves cançons més sonades. Miki Núñez seguirà presentant les cançons del seu últim disc, 121, estrenat l’estiu passat. Un viatge musical que captura la intensitat de l’amor químic, una exploració profunda de l’amor acompanyada de ritmes enganxosos. En parla el mateix cantant.

Miki Núñez, cantant

Amb aquest nou projecte, Miki Núñez no només continua consolidant la seva carrera musical, sinó que també reafirma el seu compromís amb la cultura catalana, oferint la seva música en la llengua que li és pròpia. Després del concert de Núñez, la festa seguirà, a les 00.30h, amb DJ Iván Jiménez i els èxits del moment. Sessions plenes de frescor, energia i dinamisme, tot fent participar els assistents. El servei de bar anirà a càrrec del Rugbi Club Martorell, el Club Sala 5 Martorell i del Club Handbol Martorell.

Teatre, patrimoni i art visual per cloure diumenge la Fira

El Muxart acull aquest diumenge al matí una visita teatralitzada, que porta per títol ‘Sota les capes del Muxart’, a càrrec de la companyia La Moderneta, amb passis a les 11.00 i a les 12.00. Una novedosa visita teatralitzada i immersiva, on els personatges guiaran l’espectador en el recorregut pel Museu. Ho comenta Vicky Alvelo, una de les actrius que hi intervé.

Vicky Alvelo, actriu de ‘La Moderneta’

A la tarda, (17.30h) comença una ‘Pugna battles: arrenca la lliga, una batalla de galls classificatòria per la lliga, organitzada per Neven Association a l’Skate plaça.

Mitja hora més tard (18.00h), l’actor gironí Quim Masferrer porta el Bona Gent a El Progrés, un espectacle amb més de 350 representacions i 300.000 espectadors a les esquenes, on el públic és el protagonista i escriu l’argument d’aquesta experiència irrepetible, i en què “el teatre es converteix en escenari” com explica l’actor:

Quim Masferrer, actor

D’altra banda, a l’Auditori Joan Cererols arriba a les 19.00h el concert M’Clàssics organitzat per les Joventuts Musicals de Martorell, amb el Duo Prat: un concert de dos duos de Kodály i Ravel, per a violí i violoncel. Els preus són de 3 euros l’anticipada general; 2,5 l’anticipada reduïda (públic jove de fins a 25 anys o públic més gran de 65 anys o pensionista) i de 4 a taquilla.

Els jocs de làser projectats sobre el mural de l’artista Okuda al Centre Cultural (21.30h) i la música electrònica posaran el punt i final a la Fira, amb l’espectacle ‘Visió i color d’una realitat impactant’. Combina un muntatge de làser dissenyat pel creatiu Cédric Bachorz i la música electrònica seleccionada per Jerome Perceval sobre el mural d’Okuda. Eva Torné, directora d’aquest projecte de l’empresa Paradigme Visual Art, ho explica:

Eva Torné, directora de l’espectacle ‘Visió i color d’una realitat impactant’

L’espectacle es complementarà amb l’actuació del DJ local Garriga’s House qui, com comenta la directora del muntatge, proporcionarà l’ambient idoni per cloure la Fira de Primavera.

The post Recta final de la Fira de Primavera amb una bona dosi de tradició, música i arts escèniques appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Recta final de la Fira de Primavera amb una bona dosi de tradició, música i arts escèniques