Reobre el Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell

Categories General

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha tornat a obrir el Centre de Naixements. Així ho han anunciat el conseller de Salut, Manel Balcells, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, de visita aquest matí a l’equipament. El servei va inaugurar-se el 2017 i va haver de tancar l’1 de gener de 2023 per la marxa de cinc llevadores, la qual cosa dificultava atendre amb totes les garanties sanitàries les dones que optaven per parir sense intervencionisme.

El Centre de Naixements de la FHSJDM va ser pioner en el sistema sanitari públic de Catalunya. L’objectiu és el d’atendre totes aquelles mares que volen viure el part sense intervencionisme, promovent el procés fisiològic i amb una atenció centrada en les necessitats de cada dona i de la seva família, però sempre amb totes les necessitats assistencials.

El director gerent de la FHSJDM, Dr. Jordi Trelis, ha dit que “dels problemes hem tret oportunitats”, i de les 12 llevadores que hi treballaven a la FHSJDM ara en tenim 22, “que garanteixen tirar endavant el servei, perquè és important ara que reobrim que es mantingui obert molts i molts anys”. “Algunes de les llevadores que van marxar s’han reincorporar però no totes”. “Hem tingut la capacitat d’atreure talent que vol treballar en aquest projecte”.

Un projecte que, segons el Dr. Trelis, “s’ha renovat en la manera de fer i de treballar. Hem creat la Unitat Materno-Infantil on els serveis de ginecologia, obstetrícia, pediatria i llevadores treballen de forma conjunta i comuna. En funció del risc que tingui la dona alhora de parir seguirà algun dels seus recorreguts, però s’ha unificat la forma de treballar”.

Jordi Trelis, director gerent FHSJDM

La referent de llevadores de la FHSJDM, Lluna Orus, ha indicat que “la nostra idea és fer una filosofia global a tot l’Hospital, tenir els mateixos protocols i assistir totes les dones de la mateixa manera, tenint en compte els riscos que pot suposar el seu part”. “El que oferim és un acompanyament digne a la dona defensant la fisiologia i intentant complir totes les seves peticions, sempre que sigui possible”.

Lluna Orus, referent llevadores FHSJDM

El Centre de Naixements està situat fora del bloc obstètric del centre hospitalari. Es tracta d’una habitació similar a la d’una casa o un hotel, amb diferents espais per treballar el procés del part: banyera, llit, cadira de parts, matalàs i llums regulables. Si hi ha cap complicació, es trasllada ràpidament la dona a la sala de parts convencional, la qual cosa aporta un plus de seguretat, ja que saben que compten amb tots els serveis mèdics d’un hospital.

The post Reobre el Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Reobre el Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell