Retornen a les aules més de 5.000 escolars martorellencs

Categories General

Un total de 5.444 alumnes han tornat aquest dilluns a les aules dels centres educatius de Martorell sis mesos després. La jornada ha engegat per als centres de primària i de secundària sense incidències destacables. La regidora d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de Martorell, Sole Rosende, ha destacat el treball en xarxa per a fer-ho possible i l’esforç dels centres, pares i mares i alumnes.

El curs ha engegat amb els nous protocols i mesures sanitàries i de seguretat que, entre d’altres, marquen l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a partir dels sis anys, com a mínim, les dues primeres setmanes de curs. L’accés als centres per portes diferents i seguint torns, el manteniment de les distàncies i l’ús de gels hidroalcohòlics han estat els grans protagonistes del dia.

Rosende ha fet la primera valoració d’una posada en marxa “sense incidències greus o rellevants”, i ha dit que s’ha aconseguit “gràcies a l’esforç de les escoles, dels pares i mares i dels alumnes, que han fet tot el possible per a que això rutllés seguint les indicacions”.

Sole Rosende, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell

La regidora ha apuntat que des de l’administració local s’ha estat “en contacte directe amb les direccions de les escoles i les AMPES per facilitar tot el que els era necessari per començar, en matèria de manteniment i de neteja”, i que “estem a la seva disposició per a tot el que necessitin, per a que tiri endavant i per a que sigui el més normal possible”.

Sole Rosende, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell

A l’entrada dels centres, els estudiants s’han retrobat tots plegats per primer cop en sis mesos. “En part, és tranquilitzador, perquè veus que tot millora. Jo crec que tot anirà bé, encara que ens han avisat que potser s’hauran de prendre mesures extraordinàries”, ha destacat l’Alejandro Macías, alumne de 4t d’ESO de l’Institut Pompeu Fabra. L’Aniol Tomico, ha afegit que “el retorn és una mica complicat, sobretot pel fet de dur la mascareta, però per la resta bé”, i l’Ivan Pérez ha reconegut que “se’m fa estrany perquè s’ha hagut de fer seguint les mesures de seguretat”.

Aniol Tomico, Alejandro Macías i Ivan Pérez, estudiants a l’Institut Pompeu Fabra

Una de les novetats és l’absència d’activitats extraescolars als centres, “una mesura que hem parlat entre les direccions dels centres, les AMPES i la Regidoria per preservar preservar l’entorn escolar amb la màxima seguretat possible, no ocupant-lo amb cap activitat que no sigui la pròpiament escolar habitual i bàsica”, ha incidit Rosende.

Sole Rosende, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell

A Martorell estan escolaritzats, aquest curs 2020-21, 5.444 alumnes, dels quals 4.462 corresponen a infantil i primària -181 són nens i nenes de 0 a 3 anys matriculats a les llars d’infants Pont d’Estels, Les Torretes i Riu de Sons que ja van començar la setmana passada-. Els altres 982 cursen batxillerat i cicles formatius.

Font: Retornen a les aules més de 5.000 escolars martorellencs