S’activa el Programa Referent d’Ocupació Juvenil d’orientació formativa i laboral

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha posat en marxa el Programa Referent d’Ocupació Juvenil , cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. El programa s’adreça a joves, d’entre 16 i 29 anys, per facilitar-los la transició del sistema educatiu al laboral, i fomentar-ne la seva continuïtat formativa. A Martorell, el servei es va iniciar el passat mes de gener a l’Espai Jove.Nord i es perllongarà tot l’any.

La regidora de Joventut, Raquel Sans, explica que “a Martorell hi ha un nombre important de joves que, en acabar l’ensenyament obligatori, tenen dubtes o dificultats per accedir al món laboral o seguir estudiant”. El Programa Referent d’Ocupació Juvenil “treballa per oferir-los acompanyament a l’hora de prendre decisions sobre la continuïtat formativa o la recerca activa de feina”.

Raquel Sans, regidora de Joventut

Emmarcat en la Garantia Juvenil , el programa proporciona als joves coneixement sobre el mercat laboral, i les alternatives d’ocupació i formatives. Promou la vinculació del jove amb la comunitat i, si s’escau, el deriva a altres dispositius. La referent del servei “treballa amb els joves les seves capacitats, habilitats, competències i aspiracions. Interactua amb els joves per conèixer quines són les seves relacions amb l’entorn més immediat. A més, fa sessions d’assessoria individual i, en alguns casos, grupals”, apunta la regidora.

Raquel Sans, regidora de Joventut

Andrea Fernández és la referent d’ocupació juvenil a Martorell. Subratlla que “el programa es dirigeix, principalment, a joves que no han acabat l’ESO, o que l’han acabat i no saben com accedir al mercat laboral o de quins recursos formatius disposen. Es troben fora del sistema educatiu, sense suport familiar que els pugui orientar i sense saber on anar”.

Andrea Fernández, referent d’ocupació juvenil a Martorell

La referent s’encarrega, a més, de la coordinació entre els agents que tenen contacte amb els joves del poble, dinamitza reunions periòdiques entre els serveis implicats en l’atenció a joves en situació de vulnerabilitat, i organitza tallers o formacions als tècnics de l’Ajuntament sobre els recursos d’ocupació juvenil. També promou tallers de competències transversals: elaboració o millora de currículums, presència online, recursos per a la cerca de feina a Internet, entrevistes de feina, estils de comunicació i autoconeixement.

Les persones interessades en aquest programa poden adreçar-se al despatx número XXX a la segona planta de l’Espai Jove.Nord (plaça de les Cultures s/n) dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 9.00 a 14.00h, i els dijous, de 16.00 a 19.00h. Els dimarts la referent visita altres municipis del Baix Llobregat Nord. Per demanar cita prèvia es pot enviar un correu electrònic a afernandezp@martorell.cat.

Font: S’activa el Programa Referent d’Ocupació Juvenil d’orientació formativa i laboral