Salut demanarà que Martorell entri dilluns en fase intermèdia

Categories General

La Conselleria de Salut proposa que Martorell, gran part de la zona metropolitana i Barcelona ciutat, entrin dilluns en una fase intermèdia de desescalada, entre la 0 i la 1, si el govern espanyol ho aprova divendres. Les botigues petites podrien despatxar sense cita prèvia, es podrien fer vetlles i celebracions religioses, encara que amb limitacions d’aforament, es començarien a desinfectar i preparar els col·legis, els museus i les biblioteques per a una obertura progressiva, i els esportistes professionals podrien entrenar.

Aquesta fase 0.5 no permetria encara obrir les terrasses de bars i restaurants, ni les trobades familiars, ni la mobilitat entre municipis de la Regió Sanitària –si no és per motius laborals–, que sí que es preveuen en la fase 1.

Les dades sobre la incidència de casos i la taxa de transmissibilitat a Barcelona i a les regions sanitàries metropolitana nord i sud van a la baixa, però la Generalitat vol ser prudent i la decisió s’ha pres tenint en compte també el risc de mobilitat, capacitat de testatge, seguiment i assistencial.

A les tres regions sanitàries hi viu el 66% de la població de Catalunya. La capacitat assistencial és molt alta, però a la vegada la densitat demogràfica -amb la mobilitat que genera- podria suposar un problema. Això passa principalment a Barcelona i a la seva conurbació metropolitana, però les regions sanitàries van més enllà d’aquesta àrea concreta.

La Generalitat vol que la mascareta sigui obligatòria a l’espai públic

Una altra proposta de la Generalitat és demanar que la mascareta sigui obligatòria també a l’espai públic. “És una qüestió de sentit comú que, finalment, sembla que s’imposa i que vinc demanant des de fa dies. Si, finalment, s’imposa l’obligatorietat de dur mascareta en l’espai públic, crec que serà una bona mesura. Bàsicament, com fa dies que vinc explicant, la millor manera d’evitar el contagi és portar sempre la mascareta al sortir de casa”, ha dit l’alcalde Xavier Fonollosa, qui demana que a Martorell es porti sempre quan se surti al carrer, independentment del que decideixi finalment el govern de l’Estat.

255 persones afectades per coronavirus

La situació de l’epidèmia continua millorant, però seguim en un risc moderat de rebrot. Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 19 infectats per coronavirus, dels quals 13 són personal sanitari i sis són pacients ingressats amb positiu (quatre dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 19 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 32 positius i 204 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 255 persones infectades de coronavirus de les quals 213 són de Martorell. Avui, novament, no hem de lamentar cap defunció a la nostra població.

En les darreres hores també s’han donat d’alta les sis persones que quedaven ingressades a l’Hotel Salut i ja no hi queda cap pacient. “De moment, l’Hotel Salut resta sense pacients i esperem no haver-lo de tornar a obrir, ja que no necessitar-lo més seria el millor que ens podria passar”, expressa el batlle.

Font: Salut demanarà que Martorell entri dilluns en fase intermèdia