Salut muntarà un hospital de campanya al Sagrat Cor i habilitarà llits a l’Hotel Ciutat Martorell

Categories General

El personal sanitari de Martorell necessita més espai i mitjans per fer front a la pandèmia de coronavirus. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Martorell col·laborarà amb el Departament de Salut de la Generalitat per muntar un hospital de campanya al Sagrat Cor i condicionar habitacions a l’Hotel Ciutat de Martorell.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha rebut aquest matí la petició de la delegada de la Regió Sanitària del Departament de Salut per tal que el personal municipal ajudi a condicionar una de les sales grans de l’Hospital Sagrat Cor per afectats pel virus. La sala estaria equipada amb llits i material sanitari necessari per allotjar pacients que només necessitin supervisió diària.

En els propers dies, el Departament de Salut “activarà un operatiu a l’Hotel Ciutat de Martorell per condicionar una quarantena d’habitacions i poder descarregar els hospitals, abans que arribin al límit de la seva capacitat. Això permetrà el personal sanitari atendre tothom qui ho necessiti amb condicions”, ha assegurat l’alcalde.

Xarxa de voluntaris per fer mascaretes

L’Ajuntament ha activitat aquest dimarts la xarxa de voluntaris per fer mascaretes homologades, és a dir, “aptes perquè el personal sanitari dels hospitals, CAPs i residències les puguin fer servir en la lluita contra el coronavirus. Ja tenim un centenar de persones que us heu ofert a col·laborar cosint el model de mascaretes que ha elaborat SEAT i que ja s’ha homologat al Ministeri de Sanitat”, ha remarcat.

S’han organitzat quatre torns diaris de dues hores i mitja a l’Escola de Costura de Ca l’Ollé amb màquines de cosir preparades per treballar. Demà es faran les proves de funcionament i dijous començaran a produir-se en sèrie.

Les persones interessades a col·laborar, que sàpiguen cosir a màquina, poden omplir aquest formulari , trucar al telèfon 93 775 25 38 o enviar un correu a sap@martorell.cat.

143 persones amb coronavirus

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 118 infectats per coronavirus, dels quals 66 són personal sanitari i 52 són pacients ingressats amb positiu (18 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A aquests 118 de l’Hospital Sant Joan de Deu cal sumar 10 positius ingressats al l’Hospital del Sagrat Cor i els 15 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu. En total, 143 persones infectades de coronavirus de les quals 40 són de Martorell. A més, avui hem de lamentar dues morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu. Un de Martorell i un de fora de Martorell.

L’alcalde ha insistit que “el nostre confinament a casa és la millor manera que tenim de combatre el coronavirus. Estem travessant la pitjor fase i ens apropem al pic. Hem d’estar esperançats perquè tenim la força de la gent, empenyent des de casa i ajudant en tot el que podem. Hem de seguir les recomanacions i, sobretot, hem de seguir amb la certesa que junts, ens en sortirem”.

Font: Salut muntarà un hospital de campanya al Sagrat Cor i habilitarà llits a l’Hotel Ciutat Martorell