Salut proposa que Barcelona i les regions metropolitanes avancin a la fase 2 a partir del 8 de juny

Categories General

El Departament de Salut de la Generalitat plantejarà al Ministeri de Sanitat que la Regió Sanitària de Barcelona -Metropolitana Nord – Metropolitana Sud avanci a la fase 2 del desconfinament a partir de dilluns que ve, 8 de juny. Salut afirma que el risc epidemiològic continua anant a la baixa, sobretot, la incidència de casos nous. Aquest dilluns va ser el primer dia sense defuncions per coronavirus a l’estat espanyol.

En la fase 2, l’única franja horària que es manté és la reservada als majors de 70 anys i persones vulnerables. I és l’etapa en què tornen a obrir les escoles i altres centres educatius.

A més, es permet accedir a dins dels restaurants fins a ocupar un 40% de l’espai. També poden obrir cinemes i teatres, amb una tercera part de l’aforament.

Es poden celebrar casaments amb fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats, i enterraments amb un màxims de 15 assistents en espais tancats i 25 en oberts.

L’executiu català també proposa que les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran avancin a la fase 3, mentre que Lleida podria passar a la fase 2, tot i que anirà condicionat a la progressió dels indicadors. La resta de regions sanitàries, la de Girona i la Catalunya central, i les àrees de gestió assistencial del Penedès i el Garraf es mantindran en la fase 2, tal com ja estava previst.

147 afectats per coronavirus a Martorell

Pel que fa a les dades de l’epidèmia, no tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu cap pacient ingressat amb positiu per coronavirus, ningú del personal sanitari i cap persona de Martorell. Sí que hi ha sis persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha tres positius i 144 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 147 persones infectades de coronavirus de les quals 146 són de Martorell.

Després de molts dies sense defuncions, hem de lamentar dues morts més de veïns de Martorell, una de les residències de gent gran i una de l’Hospital Sagrat Cor.

Font: Salut proposa que Barcelona i les regions metropolitanes avancin a la fase 2 a partir del 8 de juny