Santi Borrell presenta el recopilatori ‘Poemes’ a la Fundació Francesc Pujols

Categories General

El vilafranquí Santi Borrell Giró ha presentat el recopilatori Poemes , en un acte organitzat per l’associació Francesc Pujols aquest dimecres a la Torre de les Hores. Es tracta d’un poemari que es divideix en dues parts, la primera conté versos molt vairats i inèdits, i la segona és un compendi d’alguns poemes que ja havia publicat anteriorment.

El llibre Poemes és un fill del confinament en temps de pandèmia, quan l’autor decideix fer una tria entre les obres del seu arxiu i s’inspira per crear-ne de noves. La temàtica és molt variada, però tots tenen en comú que s’han escrit a partir de sentiments i emocions del dia a dia. Segons explica Borrell, la seva poesia va néixer “durant la infantesa, quan comences a créixer, a parlar, a tenir experiències amb altres persones. De fet, la poesia parla de sensacions d’estranyesa, de singularitat o de dubte, i de plantejar-te les coses d’una altra manera”.

Santi Borrell, autor del llibre Poemes

Aquest llibre ja compta amb una tirada de 600 exemplars que es poden trobar a qualsevol llibreria de Vilafranca. Això sí, sobre el secret d’arribar al públic, Borrell explica que no hi ha cap mètode exacte, però “el més important és estar al carrer, fer activitats, estar receptiu, presentar els llibres i moure’s per les xarxes, com fan ja alguns joves que tenen molts seguidors”.

Santi Borrell, autor del llibre Poemes

A banda d’aquest últim, el poeta Santi Borrell ha publicat tres llibres més. El 2010, va estrenar Els dies a les mans , considerat un dels fenòmens editorials d’aquell any, el 2013 va veure la llum Fragments d’una pedra , que va acabar amb dues edicions exhaurides, i, per últim, l’any 2017 es va publicar Mar da Morte , un collage que denuncia l’aniquilació de la natura a partir de la tragèdia del Prestige.

Font: Santi Borrell presenta el recopilatori ‘Poemes’ a la Fundació Francesc Pujols