SEAT activa més proves PCR als seus treballadors abans que es reincorporin a la feina

Categories General

SEAT realitza noves proves PCR als seus més de 15.000 treballadors, per garantir un entorn laboral segur després de les vacances d’estiu. La companyia automobilística vol protegir la salut del conjunt dels treballadors davant d’una possible reactivació de la pandèmia per COVID-19 a partir de setembre.

Les proves estan principalment focalitzades en els treballadors de la línia de producció, treballadors d’ETT i proveïdors. De la mateixa manera que es va fer a l’abril, laboratoris homologats pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya analitzaran els test, sense repercutir en l’activitat de la sanitat pública. La companyia espera arribar a fer tests a més del 90% dels gairebé 8.600 treballadors d’aquest col·lectiu en aquesta setmana prèvia a la seva reincorporació després de la pausa estival, el 31 d’agost. La resta dels treballadors no lligats a la fabricació de cotxes s’aniran fent la prova a mesura que vagin incorporant-se als seus llocs de treball.

D’altra banda, SEAT ofereix als seus treballadors cada any la possibilitat de vacunar-se de la grip de forma gratuïta i a la mateixa seu de la companyia. En aquesta ocasió, començarà la campanya de vacunació al setembre, unes setmanes abans que en anys anteriors, ja que estudis recents han demostrat que algunes proteïnes d’aquesta vacuna actuen també de manera eficaç per reduir la simptomatologia de malalts per COVID-19. A més, la companyia mantindrà el protocol sanitari específic que va posar en marxa al reprendre l’activitat després del pic de la pandèmia, a l’abril, i que, fins al moment, ha evitat que es produeixin contagis dins les seves instal·lacions.

Entre les mesures previstes en aquest protocol es troba la distribució de mascaretes per al seu ús durant tota la jornada laboral, l’adaptació dels llocs de treball per mantenir una distància de seguretat d’un metre i mig, o el control de la temperatura corporal a tots els treballadors que accedeixen a les instal·lacions de la companyia. Addicionalment, els empleats tenen a la seva disposició gel desinfectant i una app d’autoavaluació de salut per verificar que no mostren símptomes compatibles amb COVID-19 i, en cas positiu, poder comunicar-ho directament als serveis de salut, que estudien i monitoritzen cadascun dels casos possibles de treballadors positius per COVID.

SEAT ha distribuït material informatiu sobre aquestes mesures, i comprova periòdicament que es compleixen correctament en tots els espais de treball. Per altra banda, la companyia implantarà a partir de setembre un nou model de treball a distància, l’anomenat Smart Work, amb l’objectiu “de comptar amb un major equilibri entre el treball i la vida personal, alhora que es manté l’eficiència i la productivitat”, segons fonts de l’empresa. Aquest model híbrid busca l’equilibri entre el treball des de l’oficina i el treball flexible, des de qualsevol lloc, per tal de respondre a les necessitats tant dels empleats com de la companyia.

Font: SEAT activa més proves PCR als seus treballadors abans que es reincorporin a la feina