SEAT augmentarà la plantilla en 250 persones per augmentar la producció

Categories General

SEAT augmentarà la seva plantilla en 250 persones per crear un tercer torn a la línia 1 de la planta de Martorell. La factoria vol adaptar la producció a la major demanda dels models fabricats en aquesta línia, el SEAT Ibiza i el SEAT Arona. Tot i que ja s’especulava amb un augment de plantilla per a fer front a la demanda creixent, la direcció de SEAT ha comunicat aquest dijous als sindicats que farà 250 contractacions indefinides que sortiran de personal fins ara contractat per empreses de treball temporal (ETT).

La planificació de producció de SEAT, que es revisa mensualment, ha augmentat en uns 7.300 cotxes d’aquí a final d’any, i en els últims mesos s’ha incrementat en uns 21.000 vehicles. Si actualment la planta de Martorell produeix uns 2.000 vehicles al dia, la idea és augmentar la producció fins a uns 2.200 amb el torn addicional per a la línia 1 i amb un petit augment en la producció de la línia 3, la que fabrica l’Audi A1. SEAT ha decidit que la línia 1 -Ibiza i Arona- i la línia 2 -León i Cupra Formentor- estaran actives quatre dissabtes al matí i dos diumenges a la nit durant el mes de novembre per poder atendre la demanda.

En declaracions a l’agència EFE, el president del comitè d’empresa de SEAT, Matías Carnero (UGT), ha titllat de “molt positiu” que SEAT faci contractacions indefinides i augmenti la seva plantilla en un moment complicat per al conjunt del sector de l’automoció, i ha destacat que aquest augment també beneficiarà als seus proveïdors.

D’altra banda, Carnero ha dit que espera mantenir en breu una primera reunió oficial del comitè d’empresa amb el nou president de SEAT, Wayne Griffiths, nomenat la setmana passada, encara que els sindicats ja coneixen a l’executiu, que fins ara era el vicepresident comercial de SEAT i seguirà com a conseller delegat de Cupra.

Font: SEAT augmentarà la plantilla en 250 persones per augmentar la producció