S’eliminen les quarantenes per als positius de COVID lleus o asimptomàtics

Categories General

A partir del dilluns, 28 de març, les persones que hagin donat positiu de coronavirus però no en tinguin símptomes o en tinguin de lleus no hauran de fer quarantena, segons ha decidit la Comissió de Salut Pública, on es troben el govern espanyol i les comunitats autònomes. Hauran de prendre, això sí, mesures preventives, com ara l’ús de la mascareta i no estar en contacte amb persones vulnerables.

L’actualització de l’Estratègia de Vigilància i Control davant la COVID-19 també preveu que, en els àmbits vulnerables, com són els centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran aplicar mesures específiques d’aïllament i control.

La Comissió de Salut Pública també ha aprovat que, passada la fase aguda de la pandèmia, la realització de proves diagnòstiques se centri en persones amb factors de vulnerabilitat, és a dir, més grans de 60 anys, amb immunodepressió i embarassades; àmbits vulnerables, com personal sanitari i sociosanitari, i casos greus de la malaltia.

La comissió justifica la transició cap a una altra estratègia pels “alts nivells d’immunitat” assolits per la població espanyola. A partir d’ara, la gestió de la pandèmia es dirigirà a persones i àmbits de més vulnerabilitat i a monioritzar els casos de COVID-19 greus.

L’última setmana de febrer es van eliminar les quarantenes per als grups bombolla escolars i, des de principis de març, no hi ha quarantenes per als contactes estrets de positius de covid, sigui quin sigui el seu estat de vacunació.

Font: S’eliminen les quarantenes per als positius de COVID lleus o asimptomàtics