Sessió informativa al Molí Empresa sobre el projecte Singulars ‘Joves en Acció’

Categories General

El Centre de Promoció Econòmica ha organitzat aquest dilluns una sessió informativa sobre el projecte Singulars ‘Joves en Acció’, organitzat per l’Ajuntament de Martorell i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. L’objectiu de la trobada ha estat encoratjar els joves en situació d’atur a participar al programa amb la missió de millorar la seva ocupabilitat.

Singulars ‘Joves en Acció’ és un programa d’ocupació dirigit a joves, d’entre 16 i 29 anys, de tots els nivells formatius, no ocupats i no integrats en els sistemes d’educació o formació. S’emmarca dins la convocatòria de projectes Singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i ofereix formació professional i orientació per aconseguir incrementar les possibilitats d’accés al món laboral, comenta Dolors Fernández, tècnica orientadora d’Ocupació del Centre de Promoció Econòmica de Martorell.

Dolors Fernández, tècnica orientadora d’Ocupació

El programa vol aconseguir la inserció laboral i la reinserció acadèmica dels seus participants. Per aconseguir-ho, es reforça la millora de la qualificació a través de les competències professionals dels joves i el nivell d’ocupabilitat amb diverses accions d’orientació i inserció laboral, formació i un acompanyament i tutorització individuals. El programa, amb una durada de 12 mesos, també ofereix una formació professionalitzadora a escollir entre diferents sectors i especialitats, 200 hores teòriques de formació, 80 hores de pràctiques i ofertes de treball, en funció dels interessos. Enguany el projecte s’adreça a 280 joves, que estiguin empadronats en algun municipi de la comarca del Baix Llobregat. Per participar-hi, les persones també han d’estar inscrites al SOC en situació de desocupació i ser beneficiàries de la Garantia Juvenil.

Singulars 2021 manté com abast territorial el conjunt dels 30 municipis del Baix Llobregat, la xarxa dels 14 grups d’orientació que se situen en 12 municipis diferents de la comarca (Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, Molins de Rei, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans).

Les persones participants realitzaran les accions d’orientació laboral i tindran una persona com a tutora de referència, que els acompanyarà i farà un seguiment durant tot el projecte.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell oferirà, a més de l’orientació laboral als joves, el curs de formació professionalitzadora a mida ‘Activitats auxiliars de Magatzem’, amb una durada total, a través de la Fundació laboral de la construcció, de 250 hores (170 hores teòriques + 40 hores pràctiques + 40 hores formació complemantària) i acompanyament en la posterior inserció laboral dels alumnes durant tot un any.

Dolors Fernández, tècnica orientadora d’Ocupació

Els participants es podran formar també en diferents especialitats impartides a d’altres municipis participants del projecte. Podeu consultar la resta de cursos al web moliempresa.cat . Els joves interessats a participar-hi han d’omplir la fitxa d’inscripció al projecte i fer-la arribar al mail dfernandez@martorell.cat, adjuntant també un CV si el tenen. També es poden adreçar, de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 13.30h, al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell (Camí del Riu, s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01 moliempresa@martorell.cat o 630 88 45 28).

Font: Sessió informativa al Molí Empresa sobre el projecte Singulars ‘Joves en Acció’