Setmana de la Lactància materna per educar en els beneficis d’alletar

Categories General

Del 23 al 27 d’octubre, se celebra la Setmana de la Lactància Materna 2023 . Està organitzada per Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i el suport dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord, entre ells el de Martorell. L’objectiu és promoure i donar visibilitat a l’alletament matern.

Durant la setmana, es duran a terme una sèrie de xerrades i tallers que aborden diversos aspectes relacionats amb la lactància materna. Aquestes activitats són dissenyades per educar sobre els beneficis de la lactància materna tant per a la mare com per al nadó, així com per resoldre dubtes i compartir experiències. També se celebren tallers pràctics i xerrades relacionats amb el part i activitats que poden fer les mares amb els nadons, con la música, la natació, entre moltes altres.

Les xerrades son impartides per professionals de la salut, com ara llevadores, metges, infermeres o especialistes en lactància, els qui ofereixen coneixements actualitzats i basats en evidència científica sobre temes com la tècnica d’alletament, la producció de llet materna, l’alimentació complementària i la lactància en situacions especials, com en el cas de prematurs o nadons amb dificultats. I també per professionals relacionats amb el món dels més petits, com mestres de música, de natació, fisioterapeutes, etc.

Lídia Torras, coordinadora de l’etapa 0-3 anys a Martorell, apunta que “aquest any s’ha aconseguit que moltes poblacions de l’àrea d’influència de la FHSJDM se sumin a la Setmana oferint activitats en forma de xerrada, taller, presentació o col·loqui. A Martorell, hem programat activitats de tot tipus, en horari de matí i de tarda, amb temàtiques molt diverses. Hi col·laboren professionals del CAP de Martorell, llevadores de l’ASSIR Baix Llobregat Nord”, així com treballadors de l’Escola Municipal de Música, del Departament d’Esports i del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP).

Lídia Torras, coordinadora etapa 0-3 a Martorell

La Setmana de la Lactància Materna també és una oportunitat per crear un espai de trobada i suport entre les mares, on poden compartir les seves experiències, intercanviar consells i rebre el suport d’altres persones que passen per una situació similar.

Descarrega’t el programa d’activitats

Font: Setmana de la Lactància materna per educar en els beneficis d’alletar