Setmana de l’Energia amb un taller i una exposició de transició energètica

Categories General

Del 20 al 22 de juny, se celebra a tota Europa una nova edició de la Setmana de l’Energia Sostenible 2023 , una campanya que té l’objectiu de promoure l’eficiència energètica i les energies renovables. Aquest any la campanya posa el focus en el paper clau en l’empoderament de la ciutadania en aquest nou model energètic a través de les comunitats energètiques locals.

La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Glòria Carrera, diu que “Martorell fa anys que se suma a la Setmana de l’Energia Sostenible amb recursos perquè la ciutadania conegui maneres d’estalviar, de ser més eficient i avançar cap a la transició energètica”, tal i com marca el Pla de Transició Energètica de Martorell que es va aprovar l’any passat i que es pot consultar a martorell.cat/transicioenergetica .

El proper dijous 22 de juny, a les 18.30h, tindrà lloc un Taller de factures energètiques, en el qual “un expert en formació energètica t’ajudarà a entendre què estàs pagant amb les teves factures de llum i gas, i com pots estalviar optimitzant la contractació i aplicant mesures senzilles”. Podeu reservar la teva plaça de forma gratuïta a entrades.martorell.cat.

Glòria Carrera, tècnica Medi Ambient

Del 21 al 23 de juny, a la Biblioteca hi haurà l’exposició La rehabilitació i la certificació energètica dels edificis. “Es donarà a conèixer l’Oficina de Rehabilitació Energètica de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, que és un servei que ofereix assessorament a la ciutadania per adequar l’habitatge perquè sigui més eficient energèticament”, apunta Carrera.

Glòria Carrera, tècnica Medi Ambient

Durant Setmana de l’Energia Sostenible, que a Catalunya coordina l’Institut Català de l’Energia, s’organitzen esdeveniments i activitats adreçada a tots els públics per informar, sensibilitzar i promoure actuacions vinculades a l’energia sostenible, incloent conferències, tallers, visites a instal·lacions, concursos i altres iniciatives.

Podeu consultar l’agenda d’activitats a tot Catalunya i els recursos que ofereixen les administracions organitzadores en aquest enllaç . Clicant a la imatge podeu accedir als recursos digitals que inclouen vídeos, jocs educatius, escape rooms, interactius, exposicions virtuals,  simuladors, dades i mapes, infografies, cercadors, informació sobre ajuts i la web-sèrie fem-ho .

Accedir als recursos digitals

Font: Setmana de l’Energia amb un taller i una exposició de transició energètica