S’inicia la Formació Ocupacional amb el curs ‘Atenció sociosanitària a persones dependents’

Categories General

Una quinzena de persones ha iniciat les classes del primer dels set cursos de Formació Ocupacional que s’impartiran enguany al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. Els cursos estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc de la convocatòria 2020 d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats.

Davant la situació COVID-19, el Centre de Promoció Econòmica ha treballat enguany en la creació d’una plataforma virtual per a la realització de la Formació Ocupacional. Els cursos de la nova convocatòria es realitzaran en modalitat aula virtual per facilitar als participants la realització total de la seva formació en un entorn segur i àgil.

El primer curs que inaugura aquesta plataforma és el Certificat de Professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’, iniciat el 23 de febrer i que finalitzarà el 27 de setembre. Es durà a terme de forma intensiva de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00h, a través de l’aula virtual. Els participants en aquesta plataforma tenen accés als continguts del curs i a les videoconferències per assistir diàriament en directe a les classes.

Aquest curs consta de 490 hores dividides en 7 mòduls formatius amb un total de 370 hores, un mòdul de pràctiques professionals de 80 hores i un mòdul de formació complementària de 40 hores, en total 490 hores, i acredita als alumnes per treballar en institucions d’atenció a persones amb dependència: residències, casals d’avis, centres de dia o centres de salut mental.

L’objectiu és formar l’alumne per desenvolupar la seva activitat professional en el sector de prestació de serveis socials a persones en institucions de caràcter social. Aquest perfil professional té com a tasca principal atendre a persones dependents en institucions on es desenvolupi la seva actuació, mitjançant les estratègies dissenyades per l’equip interdisciplinari competent, per tal de mantenir i millorar l’autonomia personal del pacient i les seves relacions amb l’entorn.

En les edicions anteriors d’aquest curs impartit a Promoció Econòmica, els alumnes participants, un cop finalitzades les pràctiques van aconseguir feina gràcies a aquesta formació. La situació generada amb la crisi sanitària de la COVID-19 ha accentuat la necessitat de professionals en aquest sector per aquest motiu des del Centre de Promoció Econòmica segueix apostant per la importància de la formació específica i aquesta inclusió laboral per a nínxols de mercat concrets.

Més oferta formativa

A més, es duran a terme sis cursos més atorgats en les pròxims mesos: el Certificat de Professionalitat ‘Activitats auxiliars de magatzem’, el Certificat de Professionalitat ‘Activitats auxiliars de comerç’, Certificat de Professionalitat ‘Confecció i publicació de pàgines web’ i Certificat de Professionalitat ‘Neteja de superficies i mobiliari en edificis i locals’, ‘Alfabetització i informàtica’ i ‘Creació i gestió de la marca personal i xarxes socials en la cerca d’ocupació’.

Els cursos de formació ocupacional estan adreçats prioritàriament a les persones que es troben en situació de desocupació, busquen feina i tenen interès a millorar o aprendre una nova ocupació. Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins de les convocatòries anuals de formació ocupacional, i no tenen cap cost per a l’alumne.

Informació i preinscripcions

Per poder participar en el procés de selecció cal consultar els diferents programes, valorar si es reuneix els requisits previstos en el curs seleccionat i omplir el formulari de preinscripció online o adreçar-se a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (camí del Riu s/n  08760 Martorell Tel. 93 775 31 01 moliempresa@martorell.cat) qualsevol dia de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 13.00h, per omplir el full de preinscripció i portar la documentació necessària.

Font: S’inicia la Formació Ocupacional amb el curs ‘Atenció sociosanitària a persones dependents’