‘Soc mare’, una guia d’acompanyament en el procés inicial de la maternitat

Categories General

Mercè Bonastre i Rosa Grau han presentat aquest dimarts a la Biblioteca Francesc Pujols el llibre Soc mare , dins la programació de la Setmana de la Lactància Materna 2022 . És una publicació senzilla i molt pràctica que recull les experiències pròpies de les autores, així com les veus d’altres mares. Una bona guia per sentir-se acompanyada en el procés inicial de la maternitat.

Bonastre havia treballat com a mestra d’escoles bressol i, en acabar aquesta etapa laboral, va escriure el llibre Psicomotricitat i vida quotidiana amb l’editorial Graó. Posteriorment, va treballar a diferents espais nadons de Martorell, Olesa i Abrera, i la mateixa editorial li va proposar d’escriure un nou llibre.

L’autora va pensar en ajudar-se de Rosa Grau, amb qui havia coincidit al grup de preparació al part quan estaven embarassades i també com a mares a l’Escola Els Convents. A més, Grau havia impulsat i conduït durant sis anys a Martorell un grup de lactància de la Lliga de la Llet.

Mercè Bonastre i Rosa Grau, autores

Les seves experiències personals i les vivències compartides amb altres mares han quedat ara reflectides en aquesta publicació que no vol dictar què s’ha de fer, sinó simplement explicar allò que ha fet servei a les autores o a d’altres mares perquè les lectores triïn i no se sentin soles.

Soc mare evoca que al llarg de la vida es pot canviar de parella, d’amics o de companys, però el teu fill ho serà per a tota la vida. Tot i que, probablement, ni els fills acompliran les expectatives com a fills, ni les mares les expectatives com a mares.

El llibre tracta tot el procés primerenc de la maternitat, des del moment en què una dona decideix ser mare fins al primer any de vida del nadó. Les pors, les expectatives, el suport de la parella, la necessitat de compartir i de fer tribu, l’alimentació, el joc o el desenvolupament motriu i les primeres separacions.

Rosa Grau i Mercè Bonastre, autores

Aquesta publicació ve a dir que de mare només n’hi ha una i que cada mare és la millor mare del seu fill. Només cal connectar amb la teva maternitat perquè surti tot sol, i ser conscient que si t’equivoques o tens dubtes, és natural.

Font: ‘Soc mare’, una guia d’acompanyament en el procés inicial de la maternitat