Soul, blues i jazz vibrant al concert de Raphael Wressnig i Gisele Jackson

Categories General

Raphael Wressnig & The Soul Gift Band amb Gisele Jackson actuaran aquest dissabte 15 de juliol, a les 22.30h, al Festival PAS (Pont a les Arts Sonores) al pont del Diable. Energia pura i vitalisme, original i vibrant barreja de soul, blues, jazz…, que ens transportaran a llocs imprevistos.

Si al continent europeu hi ha un mestre de l’orgue Hammond, la seva titularitat correspon a l’austríac Raphael Wressnig, que domina a la perfecció els recursos d’aquest instrument amb un so únic, que ofereix sense interrupció des de fa anys als escenaris de tot el món. El blues, el jazz, el soul i el funk són els ingredients que es combinen al seu repertori, on manté viva la tradició i actualitza el seu llenguatge i les seves vibracions.

“Porto un instrument que és l’orgue Hammond, ric en tonalitats i colors, que es va crear per a grups més aviat funky. Nosaltres actuarem amb una princesa del blues i el soul, com és Gisele Jackson, que us embolcallarà en la seva tempesta, però la sensació rítmica del Hammond us farà viure una experiència musical preciosa. El millor és que ho farem de manera conjunta perquè tothom s’ho passi d’allò més bé”, explica Raphael Wressnig.

Raphael Wressnig, músic

“Fa 22 anys que estic en el món de la música, però tinc la sensació que per a aquest tipus de música es necessita una llarga experiència. Per exemple, la Gisele ha actuat amb Ray Charles o James Brown, i així és com realment n’aprens. Durant aquests 22 anys he girat i après amb músics molt experimentats, i ara és quan em sento còmode i fort. Tinc idees potents i em sento en un bon moment per crear i tocar música. Estic impacient de fer-ho per a la gent de Martorell”, assegura el músic.

Raphael Wressnig, músic

Raphael Wressnig està acompanyat d’Enrico Crivellaro a la guitarra, Eric Cisbani a la bateria i Gisele Jackson a la veu principal, qui ha girat amb Ray Charles com una de les seves “Raylettes” i ha compartit multitud d’escenaris amb la incomparable Donna Summer i amb James Brown.

Jackson ha portat el seu soul, jazz i blues a més de 30 països a Àfrica, Àsia, Europa i Amèrica del Nord i ha actuat en solitari a les dues principals sales de jazz dels Estats Units. El seu gran èxit Love Commandments va aconseguir el núm. 3 a la llista de ball de Billboard i avui és un autèntic clàssic als clubs de ball.

Font: Soul, blues i jazz vibrant al concert de Raphael Wressnig i Gisele Jackson