Stav Achai: “Estem molt emocionats de presentar-vos la música del nostre primer àlbum”

Categories General

La banda israeliana Stav tancarà el festival PAS Doble des de la piscina d’estiu (dissabte 6 d’agost, 22.30h) i posarà punt i final a un mes d’actuacions d’allò més diverses. La seva proposta, a través del seu primer àlbum Plastic Cocoon , portarà una fusió de jazz, música clàsica i rock. El grup, liderat per la compositora i arranjadora Stav Achai, trepitja Martorell amb ganes de captivar el públic del festival PAS.

Stav, benvinguda a Martorell, com estàs?

Ens ho estem passant molt bé! És la nostra primera vegada a Espanya i estem molt emocionats de poder estar aquí, en aquest lloc tan maco.

El vostre àlbum, Plastic Cocoon , va sortir a la llum el 2020, ha estat guardonat per la revista Columbus, ha estat reconegut arreu del món. Com definiries aquest àlbum?

És una combinació entre gèneres, és un mix de rock, jazz, pop, música clàssica, música africana… vaig començar des d’un punt de vista més clàssic i després vaig donar-hi un toc més de jazz. Ha estat una mena de plataforma per a mi per a explorar una àmplia gamma de música.

Com has dit, vas començar en els estàndards més clàssics de la música però vas expandir la teva música cap al jazz, rock i pop. Com va ser aquest canvi? T’hi senties còmoda i per això vas decidir seguir-hi?

Va ser natural, perquè vaig créixer en una casa plena de música on escoltava molta música de molts gèneres diferents, però només n’interpretava la clàssica. I quan vaig començar a explorar què hi havia dins, al principi va ser una mica dur, però després va ser part del meu camí.

Vas créixer en una casa plena de música. Com et van ajudar els teus pares a estimar la música i a entrar-hi de ple?

La meva mare era pianista i va ser la meva primera professora de piano i el meu pare tocava la flauta i el saxo i també era un col·leccionista de música. A casa teníem molts cassettes i cintes de vídeo de tot el que et puguis imaginar. Quan era petita m’agradava molt agafar un cassette, reproduir-lo sense saber què podria contenir. Va ser molt natural, inherent en mi.

Aquests dies actuareu a Catalunya, prop de Martorell. Com es presenten, aquests shows?

Aquesta setmana hem actuat al festival Ultramar i estem molt emocionats, acabem d’acabar l’assaig i són increïbles.

Podries convidar l’audiència a que vingui a veure el vostre show?

I tant! Veniu a veure’ns tocar, estem molt emocionats de presentar-vos la música del nostre primer àlbum.

Ajuntament de Martorell · STAV

 

 

Font: Stav Achai: “Estem molt emocionats de presentar-vos la música del nostre primer àlbum”