‘Suro’, quan el somni de viure al poble es converteix en un malson

Categories General

Suro , dirigida per Mikel Gurrea, és la pel·lícula que el Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català i l’associació Cinema del Diable ens portarà aquest divendres, 31 de març, a les 20.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Un thriller , protagonitzat per Vicky Luengo i Pol López, que amaga un drama rural amb conflictes de parella inclosos. Les localitats es poden comprar a entrades.martorell.cat .

L’Helena i l’Ivan es proposen construir una nova vida en una casa de la família a l’Empordà, enmig de boscos d’alzines sureres. Però els seus punts de vista diferents sobre com viure a la terra emergeixen i desafien el seu futur com a parella.

La pel·lícula va ser rodada a l’Alt Empordà en català i es basa en les vivències reals del director, que va participar l’any 2010 en la recollida de suro al nord de Girona. La seva relació de parella el va portar a plantejar-se interrogants sobre com volia viure, el punt de partida per crear als protagonistes d’aquest film .

La cinta va guanyar el Premi Gaudí a Millor direcció novella i Millors protagonistes, el Premi Irizar al Cinema Basc, el Premi Fipresci i el Premi al millor guió basc al Festival de San Sebastià.

Font: ‘Suro’, quan el somni de viure al poble es converteix en un malson