Suspesa la Festa Major per evitar el risc de contagi de la COVID-19

Categories General

L’Ajuntament ha decidit suspendre la Festa Major de Martorell, que s’havia de celebrar del 14 al 16 d’agost d’enguany. L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha anunciat que es pren aquesta decisió “fent cas del que diuen les autoritats sanitàries”, seguint criteris de prudència i reconeixent que, a dia d’avui, “hi ha risc d’alimentar la cadena de contagi de la malaltia”.

“La situació epidemiològica del conjunt del país des de fa unes setmanes ha impedit la celebració del PAS i ens obliga ara també, per precaució i seguint el consell de les autoritats sanitàries, a suspendre la Festa Major d’enguany”, ha avançat Fonollosa.

L’alcalde ha argumentat que “hem esperat fins al final, però les recomanacions i instruccions de les autoritats sanitàries són evitar, en la mesura del possible, les aglomeracions de persones que puguin facilitar una cadena de contagis”. Malgrat que a Martorell no hi ha un rebrot com el de Barcelona i la primera corona metropolitana, “sí tenim un cert repunt de casos que desaconsellen organitzar qualsevol acte que pugui generar el risc d’aglomeració de persones”, i afegeix que “ara el més important és preservar la salut de les persones i evitar la propagació del virus”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa conclou que “l’any que ve, si la situació ho permet, farem una Festa més grossa i millor. I, sobretot, la farem sempre sense córrer cap risc per a ningú”.

Onze casos positius de coronavirus als hospitals

Segons les darreres dades de coronavirus a Martorell, hi ha 6 pacients, tots de fora de Martorell, que han donat positiu i que estan ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha 6 persones aïllades pendents del resultat de la prova. De la seva banda, a l’Hospital Sagrat Cor hi ha 5 persones ingressades amb positiu, 2 d’elles de Martorell i les altres 3 residents a altres poblacions veïnes.

Al marge dels hospitalitzats, hi ha 30 persones confinades al seu domicili. Al llarg del dia d’avui, no s’ha de lamentar cap defunció per la malaltia.

Font: Suspesa la Festa Major per evitar el risc de contagi de la COVID-19