Taller per aprendre a fer hamburgueses, aquest dijous a la cuina de l’Espai Jove

Categories General

L’Espai Jove.Nord serà escenari d’un taller d’hamburgueses aquest proper dijous, a les 18.00h, a càrrec de l’empresa Cuinats. La sessió serà conduïda per Ricard Altares i Edgar Ramon, i pretén engrescar els joves perquè cuinin a casa. És la primera proposta d’una programació d’activitats relacionades amb la gastronomia que es faran a la cuina de l’equipament juvenil.

Què és Cuinats?

RA: Va sorgir d’una idea prèvia frustrada, ara fa dos anys, quan ens vam quedar a les portes d’adquirir el nostre propi restaurant. Vam seguir amb les nostres respectives feines, però vam pensar que això no podia quedar així, i que calia fer activitats amb la gent, compartir moments i incentivar-los a fer el seu propi menjar.

Des de quan us dediqueu a cuinar?

ER: Des dels 16 anys que hem estudiat junts i portem tota la vida dedicats al món de l’hostaleria com a cuiners. En el meu cas, fins i tot, també com a cambrer. El Ricard i jo hem compartit diverses feines. Actualment, estic fent de cuiner a una llar d’infants, mentre que en Ricard treballa en un restaurant.

Quin és el missatge que voleu transmetre als joves amb aquest taller?

RA: No volem ensenyar als joves només a cuinar. Crec que, avui dia, qualsevol receptari, revista o espai a Internet permet trobar receptes. La qüestió que plantegem amb els tallers és què en podem treure de cada recepta, com la podem modificar i què se’n pot fer. Creiem que la cuina és una eina per unir les persones. Una de les poques coses que tenim en comú. Volem que sigui quelcom col·lectiu, que transmeti bon rotllo, companyonia i solidaritat.

Aquest dijous estreneu el primer d’una sèrie de tallers en aquesta cuina de l’Espai Jove. Per què heu escollit les hamburgueses com a temàtica per començar?

RA: Les hamburgueses agraden tothom i es poden fer de molts tipus: vedella, pollastre o vaganes. El jovent, sovint desconeix com alimantar-se de forma sana i creu que per menjar bé s’ha de menjar només verdura bullida. No cau en què a casa seva poden fer-se una bona hamburguesa o qualsevol altre plat i menjar bé igualment, però de manera diferent i divertida.

Creieu que els joves s’impliquen en això de la cuina?

ER: Hi ha de tot, com a totes les cases. La cuina pot servir perquè els joves s’involucrin més a casa, vegin que poden fer coses útils, ajudar els pares i recompensar-los per tot l’esforç que han fet preparant-los un plat per dinar o sopar.

Que s’ha de fer per apuntar-se al taller?

RA: Es pot fer a través de l’Espai Jove.Nord, posant-se en contacte amb la seva coordinadora, Gemma Jiménz, o bé a través de Cuinats.

ER: Els cursos tindran un preu simbòlic pel material que farem servir.

On us podem seguir a Internet?

RA: Ens trobareu a Instagram @cuinats2 o bé al correu cuinats2@hotmail.com. Aviat obrirem un canal a Youtube, i estem fent vídeos i propostes per començar al més aviat possible. Com a taller de cuina també oferirem un espai que anomenarem ‘Fora dels focs’ on parlarem amb gent que no ho ha passat bé en algun moment de la seva vida i que, gràcies a la cuina, ha pogut retrobar el seu camí.

Teniu previstes les temàtiques dels propers tallers?

RA: Podem dir-vos que, a part del taller d’hamburgueses, estem intentant trobar tallers i receptes que puguin ser del grat dels joves i que els cridin l’atenció. Tenim encaminats el curs de rebosteria simple -sense gramatge ni pes-, o el de creps. També ens agradaria fer un taller de paelles o de pasta.

Font: Taller per aprendre a fer hamburgueses, aquest dijous a la cuina de l’Espai Jove