Teatracció representa ‘Enxarxats!’ sobre els riscos en l’ús de xarxes socials

Categories General

La companyia Teatracció representarà els propers 13 i 14 de març a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural Enxarxats! sobre prevenció dels riscos en l’ús de les xarxes socials i les pantalles. L’obra s’adreça a l’alumat de 3r i 4t d’ESO la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) Balmes, de l’Institut Maria Canela, i del Pla de Transició al Treball (PTT). També als estudiants de 3r d’ESO de l’Institut Joan Oró i de 4t d’ESO del Pompeu Fabra.

“Una activitat de teatre interactiu dinàmica i divertida, que complementa i estimula els programes de intervenció i les acciones existents que treballen la informació, la prevenció i la sensibilització dels riscos en l’ús de les xarxes socials i les pantalles”, explica el director de Teatracció, Àngel Bonora. L’obra de teatre “es va crear amb la col·laboració de tècnics especialistes vinculats a la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya”.

Àngel Bonora, director Teatracció

L’objectiu principal de l’activitat és “sensibilitzar i prevenir entorn als riscos en l’ús de les xarxes socials i les pantalles. A través de la representació i el debat posterior, s’incideix en alguns aspectes rellevants que conformen els continguts, com son: la concentració en la pantalla com a gratificació. Quan la pantalla pot més que el encontre entre dos persones. Els abastos i els límits. On és beneficiós i on comença a ser perjudicial. Prevenir la violència: mal entesos, assetjaments, el grup que “fot” sense mala consciència. El “Pantallazo”. Les relacions, el codi ètic, el respecte, com ens relacionem amb el grup d’amics. Com es fa la gestió privada social i la protecció de la intimitat. L’exposició d’un mateix. La falsa sensació d’intimitat. També hi ha un tractament teatral poètic respecte al significant quan ens comuniquem a través de les xarxes socials”, apunta Bonora.

Àngel Bonora, director Teatracció

Apropar el teatre al col·lectiu jove. Interrogar al públic a través d’una proposta escènica que dona pas a un diàleg posterior, mitjançant diferents situacions conflictives on el jovent se sent identificat.

L’activitat consta de dues parts que es complementen. En la primera part “es representen tres històries: la primera es composa d’una escena que mostra el risc d’accident de cotxe per mirar el telèfon quan caminem pel carrer i, una escena on es mostra la repercussió negativa en els estudis quan no es regula el temps de joc amb les pantalles”.

La segona història “es representa a un grups d’amics fent servir el WhatsApp per comunicar-se, on el malentès provoca conflictes”. I la tercera “un grup d’amics que fan servir el Facebook; es pengen fotos desagradables i sense autoritzar, creant-ne un problema”, avança. També es fa referència a la protecció de la intimitat i les dades personals.

Àngel Bonora, director Teatracció

En la segona part s’obre el debat teatral convidant al públic a reflexionar sobre els interrogants i conflictes creats.

Font: Teatracció representa ‘Enxarxats!’ sobre els riscos en l’ús de xarxes socials