Torna el Cicle de Passejades de marxa nòrdica per a la gent gran

Categories General

Una caminada a Ullastrell aquest dijous 2 de desembre ha suposat el retorn del Cicle de Passejades de marxa nòrdica per a la gent gran. Una representació de Martorell ha près part en aquesta activitat impulsada per la Diputació de Barcelona, que s’adreça als majors de 65 anys i/o a pensionistes. Ha estat la primera caminada que se celebra des que va començar la pandèmia.

La representació martorellenca ha practicat la marxa nòrdica junt amb gent de Sallent, el Prat de Llobregat i Ullastrell. I és que totes quatre poblacions formen un dels grups d’aquesta activitat que es coordinen arreu de la demarcació de Barcelona, i que abarquen fins a 87 municipis.

Com explica Enric Gotsens, coordinador local del Cicle de Passejades, aquesta activitat “és una manera de fer intercanvi d’experiències entre poblacions i de practicar aquesta modalitat esportiva”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Dins de cada grup que integra aquest Cicle, les poblacions que l’integren organitzen una sortida. En el cas del grup on s’integra Martorell, la primera ha estat la d’aquest matí a Ullastrell, i el calendari continuarà amb la que es farà a Sallent -febrer- al Prat de Llobregat al març i a Martorell “el 6 d’abril. La farem coincidir amb el Dia Internacional de l’Activitat Física”, comenta Gotsens. Pel maig, el Cicle es tanca amb una trobada de tots els grups, a Santa Coloma de Gramenet.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

La marxa nòrdica (o nordic walking ) és una activitat esportiva consistent en caminar ajudant-se de bastons articulats. Com que aquest Cicle va adreçat a gent gran, es programen sortides “d’entre 4 i 6 quilòmetres de longitud, que circulen per camins de terra i de poc desnivell”.

A Martorell es garanteix la inscripció a 50 participants, “persones que ja fan activitat física a través del Servei del Departament d’Esports del PMSAPM. Així, els podem fer un millor seguiment i tenir-les controlades”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Com a aperitiu, aquest passat dimecres 1 de desembre es va fer un taller de formació de marxa nòrdica a Martorell. Hi van prendre part 23 participants locals, sota la direcció de dos tècnics especialitzats i de dues monitores del personal tècnic del Departament d’Esports.

Gotsens detalla que la jornada va constar “d’una part tècnica i d’una de pràctica, en què es va sortir del Pavelló Esportiu Municipal i es va recórrer el Parc Fluvial de l’Anoia fins al pont del Diable i tornar”. Pel camí, els participants van fer estiraments i se’ls va explicar com fer servir els pals com a sosteniment per als exercicis, per millorar el seu estat de forma”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Tot el grup va aprofitar per socialitzar i fer-se una fotografia de família al pont del Diable. L’activitat va ser valorada positivament per part dels participants.

Font: Torna el Cicle de Passejades de marxa nòrdica per a la gent gran