Torna La Màgia del Nadal reforçada en seguretat per portar tradició i cultura arreu de Martorell

Categories General

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell ja té a punt la programació de La Màgia del Nadal , que es desplegarà entre l’11 de desembre i el 5 de gener. Enguany s’han previst 26 activitats dirigides a tots els públics. Si les condicions ho permeten, la gran majoria es faran presencials seguint tots els protocols d’higiene i seguretat possibles i que requereix el moment.

La Màgia del Nadal no passarà de llarg de Martorell sempre que els condicions sanitàries no ho impedeixin. Al llarg de 17 dies, tradició i cultura aniran de bracet. D’una banda, amb l’arribada del Reis d’Orient i del Patge Viu-Viu i els concerts i tallers de Nadal, i de l’altra, amb activitats de cinema, monòlegs, espectacles infantils, sardanes, concerts, marató de contes, visites teatralitzades, literatura i molta màgia.

Una vintena de les propostes seran presencials i gairebé la meitat es faran a la Nau#2 de Ca n’Oliveres, per garantir la seguretat. Així ho destaca el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament, Andreu González, qui enumera altres indrets amb protagonisme aquests dies: “el Muxart Espai d’Art; El Progrés; L’Enrajolada; l’Espai Jove Punt Nord i la Parròquia de Santa Maria”.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

Tradició i cultura

L’arribada de Ses Magestats els Reis d’Orient serà un punt àlgid el 5 de gener i es podrà veure a la plataforma martorelldigital.cat. Abans, ens visitarà el Patge Viu-Viu per recollir les cartes -20 de desembre a El Progrés i a l’Espai Jove Punt Nord-. Hi haurà els dos concerts habituals -el del Cor Inovyn el 19 i el de la Leipzig Ensemble el 27-, i la Marató de Contes -enguany virtual-, el 20.

L’esperat cicle ‘La Màgia del Nadal’ inclourà sis espectacles infantils i familiars, que canviaran d’escenari i es faran a la Nau#2 de Ca n’Oliveres. Hi actuaran Jordi Quimera amb Magic Hall (28 de desembre); la Cia Eixerits i el seu Màgic deliri (29); Karlus Soler amb El gran Thurston (30); Toni Cors amb Sense límits (2 de gener); el concert de Xavier Pagès Vuit cançons i un bagul de records (3) i Mortelo i Manzani amb Absurditties (4).

A excepció del concert de Xavier Pagès, que és gratuït, la resta “tindran uns preus que segueixen congelats dels darrers anys”, destaca González. El preu serà de 3 euros l’entrada anticipada general; 2,5 l’anticipada reduïda (públic jove de fins a 25 anys o públic més gran de 65 anys o pensionista), 4 a taquilla i gratuït per als menors de 12 anys. Es recomana reservar les entrades per a tots sis espectacles -inclòs el gratuït- a entrades.martorell.cat .

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

A la plana cultural cal destacar tres propostes cinematogràfiques: Els paraigües de Cherburg (11 de desembre); Las niñas dins del Cicle Gaudí (18) i l’estrena de La vampira de Barcelona (19). La Xarxa ha programat també teatre infantil amb l’obra El llop ferotge d’El Príncep Totilau (13), mateix dia que es farà un concert de sardanes. Els aficionats al cicle Monoloaddictes tindran doble ració amb l’Escocía , de Txabi Franquesa i Hotel Cochambre de Excupidos, l’11 i 27 de desembre, respectivament. I qui vulgui escoltar jazz , ho podrà fer amb el Pere Miró & Marc Ferrer Trio i el seu l’Insistim! (20). També hi haurà una sessió divulgativa virtual sobre La Marató (11); un escenari secret per a joves (12); un taller de decoració de marcs nadalencs (17) i una visita teatralitzada a l’Enrajolada el 23.

La Biblioteca proposarà dues activitats virtuals: un Bibliolab Virtual amb La vareta de Harry Potter (15) i la presentació del llibre Un bon cel. El zelador d’Olot i la banalitat de la mort , amb el seu autor Toni Soler, des de la plataforma martorelldigital.cat el dia 18.

Protocols de prevenció COVID-19 col·lectius i individuals

Per garantir la màxima seguretat de tots, l’Ajuntament ha establert un protocol COVID-19, consistent en la desinfecció diària de tots els espais utilitzats; la col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic i el vetllar pel compliment de les distàncies de seguretat requerides, en aforament i disposició dels seients. L’accés i el desallotjament es farà esglaonat i sota control del personal, i s’habilitaran vies d’accés i de sortida per evitar aglomeracions. No es facilitarà cap full de mà ni programa de l’acte en paper.

A nivell individual, es demanarà a tothom mantenir una distància mínima de seguretat entre persones d’1,5 metres o l’ús obligatori de la mascareta. González ho destaca i afegeix que en la mesura del possible “cal que ens esbargim una mica tots plegats i gaudim de les activitats, molt especialment els nostres infants i la gent gran”.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

Altres mesures que es demanaran als assistents a actes públics seran l’arribada amb prou antelació per facilitar l’entrada esglaonada i dur el tiquet d’accés descarregat al mòbil. Es recomana a tothom qui cregui tenir símptomes de la COVID-19 o que hagi estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, que es quedi a casa.

Font: Torna La Màgia del Nadal reforçada en seguretat per portar tradició i cultura arreu de Martorell