Últims dies per inscriure’s a la 7a edició del Concurs Internacional de Cant Josep Palet

Categories General

Els cantants d’entre 18 i 35 anys que vulguin participar en la 7a edició del Concurs Internacional de Cant Josep Palet, tenen de temps fins al 28 de gener per inscriure’s mitjançant el formulari d’inscripció  recollit a les bases del certamen . Aquest concurs musical, organitzat per l’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell, tindrà lloc el mes de març al nostre municipi,  i comptarà amb la participació d’un jurat integrat per 20 professionals del sector, de transcendència internacional.

El certamen constarà de tres fases: una audició de selecció telemàtica i la semifinal i final presencials. Per a la primera selecció, els cantants hauran de presentar un enregistrament realitzat en els darrers dotze mesos, i els que accedeixin a la semifinal (2 de març de 2024) hauran de presentar-se davant del jurat a l’Escola Municipal de Música de Martorell amb una intervenció que inclogui obligatòriament dues peces: 1 ària d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori o lied . La gran final tindrà lloc a l’Auditori Joan Cererols de Martorell el 3 de març del 2024, detalla el president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau.

Aleix Palau, president de Joventuts Musicals de Martorell

El compositor convidat serà Miquel Ortega, qui formarà part del jurat i escriurà una obra al guanyador del concurs amb text de l’històric filòsof i escriptor Francesc Pujols. Aquest premi, patrocinat per la Fundació Francesc Pujols de Martorell, es va instaurar el segon any del concurs i entre els compositors convidats a les darreres edicions cal destacar noms com Raquel García Tomàs, Joan Magrané, Albert Guinovart, Alberto García Demestres i Helena Cánovas Parés.

Aleix Palau, president de Joventuts Musicals de Martorell

El jurat estarà  integrat per 20 professionals del sector, entre els quals hi haurà representants d’algunes de les principals institucions musicals espanyoles i llatinoamericanes, com Victor García de Gomar i Leticia Martín (Gran Teatre del Liceu), Augusto Techera (Teatro Colón de Buenos Aires i Teatro de la Maestranza de Sevilla), Alex Fernández (Teatro Municipal de Santiago de Xile), Martín Jorge (Teatro Solís de Montevideo) Montserrat Faura (Festival de Torroella), Marc Busquests (LIFE Victoria) i Mirna Lacambra (Òpera de Sabadell). Així com cantants de dilatada trajectòria, com les sopranos María Bayo, Marta Almajano i Dolors Aldea, el contratenor Xavier Sabata, les mezzosopranos Anna Bonitatibus i Marta Infante i el tenor Roger Padullés. Completarà el jurat de l’edició el repertorista Carles Budó, el compositor, pianista i director Miquel Ortega i Carmen Valero, Llorenç Castelló i Jordi Maddaleno assumiran les secretaries del jurat de les tres fases del certamen.

Quant als premis, hi haurà tres premiats (1r, 2n i 3r classificats), i 12 premis especials. El guanyador del primer premi rebrà, entre d’altres dotacions, 3.500 euros, gires amb la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i d’Espanya i l’estrena mundial d’una obra de Miquel Ortega, mentre que el segon i tercer classificat en rebran 2.000 euros i 1.000 euros respectivament i oferiran concerts al Cicle M’Clàssics de Martorell.

El certamen atorgarà, a més, una selecció de dotze premis especials entre els quals s’inclouen una participació a les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victòria, i una Beca per participar en una classe magistral amb el tenor Raúl Giménez a l’Acadèmia Concertante Barcelona.

A més, hi haurà el Premi Especial Roger Alier en memòria al membre del jurat del concurs, que va morir l’estiu passat, que atorgarà una actuació als Sopars Lírics al Restaurant 7 Portes. De fet, el concurs d’enguany es dedicarà a la seva figura.

També es premiarà amb contractes amb el Museu de la Música de Barcelona, l’Associació dels Amics de l’Òpera de Sabadell, els Amics de la Música de Valls o la Casa Elizalde de Barcelona.

The post Últims dies per inscriure’s a la 7a edició del Concurs Internacional de Cant Josep Palet appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Últims dies per inscriure’s a la 7a edició del Concurs Internacional de Cant Josep Palet