Un 25N virtual per seguir lluitant contra la violència masclista

Categories General

El proper 25 de novembre, es compliran 60 anys de l’assassinat de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data com a Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Des de llavors, no han cessat els esforços per a eradicar les violències masclistes. Martorell s’adhereix a la commemoració amb activitats de conscienciació en línia i la lectura del manifest institucional en directe a Youtube i a Ràdio Martorell .

El manifest unitari de rebuig a la violència el llegirà aquest proper dimecres, a les 12.10h, la regidora d’Igualtat, Belén Leiva. A conseqüència de la situació sanitària, es podrà seguir virtualment al Canal de Youtube de l’Ajuntament de Martorell  i a través de Ràdio Martorell (91.2 FM), però no hi haurà concentració davant la Casa de la Vila, com era habitual.

El text exposa que “el temps s’ha esgotat per als agressors” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes” i que els darrers mesos “han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. El manifest s’adreça també als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”.

La regidora destaca que “és un document consensuat per la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les diferents diputacions del país, i no tots els anys passa. És molt complert i ens agradaria que tothom l’escoltés o el llegís perquè fa paleses moltes situacions que, sovint, no tenim en compte. La pandèmia ha posat de manifest que a casa no és el lloc on estem més segures”.

Belén Leiva, regidora d’Igualtat

Les activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones ja van iniciar-se dijous, 19 de novembre, amb el taller ‘Els bons tractes en les relacions’ a càrrec de Carme Cordón, responsable del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), adreçat als alumnes del Centre de Formació d’Adults de Martorell.

Dijous, 26 de novembre, a les 17.30h, la narradora Merche 8A durà a terme una activitat familiar en streaming a través de Youtube titulada ‘Contes contra les violències masclistes’.

‘Deshilando las violencias machistas’ és la ponència teatral que es farà dilluns, 30 de novembre, a les 11.30h, amb Pamela Palenciano. L’activitat també es farà en streaming al Youtube del Consell Comarcal del Baix Llobregat .

Connecta’t al fil violeta

Del 25 al 29 de novembre, per denunciar les violències masclistes i donar suport a les víctimes, l’Ajuntament de Martorell se suma a la campanya ‘Connecta’t al fil violeta’ de l’associació Dona Cançó, animant la ciutadania i les entitats de Martorell a penjar una foto a les xarxes socials amb un fil violeta, etiquetant l’Ajuntament de Martorell i amb els hashtags #FilVioletaChallenge i #25NMartorell , apunta Leiva. També es convida els comerços a participar en la iniciativa decorant els seus aparadors amb un fil violeta.

Belén Leiva, regidora d’Igualtat

L’Espai Jove Punt Nord se sumarà a l’efemèride amb la publicació a les seves xarxes socials l’exposició Desmuntem mites? . La mostra proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Organitza l’Ajuntament de Martorell, amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.

Font: Un 25N virtual per seguir lluitant contra la violència masclista