‘Un año, una noche’, la història d’un supervivent de la Sala Bataclan per Isaki Lacuesta

Categories General

El Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, amb el suport de l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura, projecta a Martorell la pel·lícula Un año, una noche , dirigida per Isaki Lacuesta. Serà aquest divendres, 3 de març, a les 20.00h, a la Casa de Cultura de la Vila. La cinta va ser nominada a 14 Premis Gaudí i tres Premis Goya. Les localitats es poden comprar al web entrades.martorell.cat .

Divendres, 13 de novembre de 2015, sala Bataclan, París. Unes 1.500 persones gaudeixen d’un concert de rock del grup Eagles of Death Metal. Tres terroristes irrompen de sobte en el local i una ràfega de fusell fa callar els riffs de les guitarres elèctriques. La pel·lícula narra el testimoniatge d’en Ramon, un espanyol present a la sala al costat de la seva xicota Céline, i una altra parella d’amics. Durant l’assalt terrorista, Ramon i Céline aconsegueixen, cadascun pel seu costat, entrar al camerino dels músics i refugiar-s’hi. En sortir ja no són els mateixos. I no saben si ho podran tornar a ser…

Una odissea que no acabarà si més no quan sigui rescatat amb vida. Després de l’atemptat, començarà per a ell un camí de destrucció i de reconstrucció, d’abandó de la seva vida anterior i de reinvenció d’una de nova. Aquest llargmetratge inspirat en una història real, és l’adaptació de la novel·la Pau, amor i death metal de Ramón González.

Font: ‘Un año, una noche’, la història d’un supervivent de la Sala Bataclan per Isaki Lacuesta