Un curt dirigit per Albert Nualart, entrenador del CF Martorell, seleccionat a un festival eslovac

Categories General

El curtmetratge Las cartas   ha estat seleccionat per al festival internacional Kosice International Monthly Film Festival, que té lloc un cop al mes i que s’organitza des del cinema local Úsmev, a la ciutat de Kosice (Eslovàquia). En aquest curmetratge, de menys de 15 minuts, l’entrenador del primer equip del Club de Futbol Martorell, Albert Nualart, hi té un doble paper. Per una banda, el d’actor, la seva professió, però de l’altra el de director, i és que per primer cop ha estat al capdavant d’un film, del qual també n’ha escrit el guió.

Las cartas  està interpretat per Jordi Reverté, Raul Alhena i Pol Figuerola, així com el mateix Albert Nualart, i en clau de comèdia negra, gira al voltant d’una partida de pòquer per explicar les circumstàncies de quatre amics que es reuneixen un cop al mes per jugar-hi. El curtmetratge compta amb un pressupost molt baix, de 150 euros, i tot i que no estava pensat per ser al certamen eslovac, s’ha convertit en un film revelació per a Nualart.

Una prova pilot amb premi

La selecció de Las cartas  en el festival eslovac ha suposat tant per a Nualart com per a la resta d’equip una sorpresa, després que concebessin el film com una prova per corregir errors i detectar mancances i aspectes a millorar. Nualart no amaga la seva satisfacció amb el curmetratge i la seva presència al certamen internacional.

Albert Nualart, entrenador CF Martorell

Sobre l’abast que pugui tenir el curt, Nualart ha explicat que rebran amb els braços oberts el recorregut que faci, i destaca la dificultat tècnica amb què s’han trobat, així com el bon treball d’interpretació.

Albert Nualart, entrenador CF Martorell

Nualart dirigeix el primer equip del CF Martorell, però la seva professió, bolcada en la interpretació, també li permet dirigir i escriure els guions. En aquest sentit, confessa que ha trobat l’encaix per estar al capdavant de qualsevol projecte, professional o esportiu.

Albert Nualart, entrenador CF Martorell

L’equip de Las cartas  està format pel productor i director de fotografia, Dídac Roure, el segon càmera, Naor Shaharabani Nir, l’encarregat de so, Roc de Luca, la maquilladora, Rosa López, el fotògraf, Raul Bayó, i l’adjunt de direcció, Marc Prat. A causa de la crisi de la COVID-19, el festival Kosice International Monthly Film ha decidit que des de l’11 fins el 17 de maig oferirà, de manera online, les 30 millors pel·lícules de la temporada 2019-2020. La d’Albert Nualart podria convertir-se en una d’elles.

Font: Un curt dirigit per Albert Nualart, entrenador del CF Martorell, seleccionat a un festival eslovac