Un total de 18.961 electors de Martorell estan cridats diumenge a les urnes

Categories General

Un total de 18.961 martorellencs i martorellenques estan cridats a votar a les Eleccions al Parlament de Catalunya aquest diumenge, 14 de febrer. El cens s’ha incrementat en 471 electors respecte els darrers comicis autonòmics del 21 de desembre de 2017, quan n’hi havia 18.490. Enguany, hi haurà 35 meses electorals repartides en 11 centres de votació.

Els col·legis electorals seran: Oficines de l’Ajuntament; Casa de Cultura; Antiga Escola Montserrat; Institut Pompeu Fabra; Col·legi Vicente Aleixandre; Instal·lacions Esportives Municipals (IEM); Centre Cultural; Biblioteca Martorell; Instal·lacions Esportives de Torrent de Llops; Complex Educatiu Torrent de Llops i Col·legi Mercè Rodoreda. Les meses de l’associació de Veïns del Pla estaran ubicades a les IEM, donat que el local no compleix el protocol indicat pel Procicat.

Mesures de seguretat

Per anar a votar, s’haurà de portar la mascareta en tot moment. Caldrà respectar la distància mínima d’un metre i mig, i fer ús del gel hidroalcohòlic. Es recomana portar el vot preparat de casa per agilitzar les votacions. Les cues es faran al carrer, i s’anirà entrant d’un en un per votar.

Es netejaran i desinfectaran sovint tots els espais, incloses les meses, les taules amb les paperetes i les cabines de votació. S’organitzaran circuits de sentit únic, per evitar el creuament de persones. Els membres de les meses no tocaran el document d’identitat dels votants en cap moment. A cada centre hi haurà un funcionari de l’Ajuntament que actuarà com a responsable sanitari, controlant que les mesures es compleixin.

Els titulars i primers suplents de les meses tindran la possibilitat de fer-se un test d’antígens o de PCR abans de la constitució. Se situaran de manera que en tot moment es mantingui la distància d’un metre i mig entre ells. Se’ls donarà equipament: una pantalla facial, quatre mascaretes quirúrgiques i una FFP2, gel hidroalcohòlic i guants per al moment del recompte. Quan votin les persones contagiades o sospitoses d’estar-ho, es posaran un equip de protecció EPI. A Martorell, 52 persones han presentat excusa per no assistir a la convocatòria de mesa electoral, nou d’aquestes han estat acceptades, fins al moment.

Franges horàries previstes per votar

Hi ha tres franges horàries previstes per anar a votar. De 9.00 a 12.00h perquè votin els col·lectius de risc. De 12.00 a 19.00h per a la població en general. De 19.00 a 20.00h, les persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos. Les franges no són obligatòries, és a dir, tothom pot anar a votar quan li vagi bé, però es recomana molt respectar-les per evitar el risc de contagi.

Col·legis custodiats per patrulles policials fixes

Per primera vegada ens unes eleccions a Catalunya, tots els col·legis electorals disposaran de presència policial continuada. És a dir, hi haurà una parella de policies des que s’obri el col·legi electoral fins que tanqui, un cop fet el recompte dels vots. A Martorell, hi haurà un agent de Mossos d’Esquadra a cada col·legi. Una patrulla itinerant de la Policia Local actuarà com a suport per si hi ha incidències durant la jornada. El dispositiu policial també inclou equips de protecció individual (EPI) per a tots els agents que estiguin als col·legis electorals durant la jornada de diumenge. Aquests policies ja han rebut la formació necessària per a una correcta utilització d’aquest material.

Cobertura de la jornada als mitjans locals

L’emissora municipal Ràdio Martorell 91.2 FM oferirà butlletins informatius durant la jornada. A les 21.00h, iniciarà el programa especial Nit Electoral 14F fins a obtenir els resultats dels comicis a casa nostra. També podran informar-se a través del web martorelldigital.cat i a les xarxes socials de l’Ajuntament.

Font: Un total de 18.961 electors de Martorell estan cridats diumenge a les urnes