Una disfressa sobre els grans viatges arreu del món guanya el primer premi del Carnaval

Categories General

El Carnaval de Martorell va consagrar com a primer premi a la millor disfressa la colla Martox, que evocava els grans viatges i els indrets més icònics del món. L’Espai Dansa, Els Disbarrats, el Martorell Gimnàstic Club i els Capgrossos de Martorell es van endur la resta de guardons. La rua de Carnaval d’aquest dissabte pels carrers de la població va comptar amb 34 colles participants i més de 1.700 persones inscrites.

El jurat va atorgar el primer premi a la millor disfressa –dotat amb 1.000 euros- a la colla Martox: “Hem volgut disfressar-nos del món dels viatgers i dels turistes, amb maquetes incorporades de diferents monuments del món com el Big Ben o la Torre Eiffel, avions, mapamundis, banderes i insígnies”, explicava Míriam Ridolsa, cap d’aquesta colla composada de 65 membres.

Míriam Ridolsa, cap de la colla Martox, primer premi del Carnaval 2020

El segon premi a la millor disfressa -600 euros- va ser per l’Espai Dansa, una colla molt nombrosa -167 membres- que recreava “trofeus daurats. Una mena d’homenatge als Òscars, però amb personatges molt diferents, tots vestits d’aquest color, de cap a peus”, explicava la directora del centre, Carme Vea.

Carme Vea, directora de l’Espai Dansa, segon premi del Carnaval 2020

Una comparsa amb casetes de bany de tires de colors i fins a 21 banyistes va ser la proposta d’enguany de la colla Disbarrats, que per segon any consecutiu es va fer amb el tercer premi a la millor decoració de carrossa -500 euros-. “Portem vestits llargs blau marí amb les vores blanques a ratlles, flotadors estil carabassa, perruca i diadema”, deia el cap de colla, Carles Burillo.

Carles Burillo, cap de colla de Disbarrats, tercer premi del Carnaval 2020

El quart premi a la millor coreografia -400 euros- va ser per al Martorell Gimnàstic: “Anàvem de Greatest Showmans, pel·lícula d’un mestre de cerimònies i altres personatges de circ una mica estranys, i hem fet des de desembre una coreografia en la que han participat uns 75 nens i nenes i uns 25 pares i mares”, destacava la directora esportiva del club, Melodie Pulgarín.

Melodie Pulgarín, directora esportiva del Martorell Gimnàstic, quart premi

I finalment, el cinquè premi especial per al foment dels hàbits saludables -200 euros- va recalar en els Capgrossos de Martorell. El seu integrant Joan Carles Ambrojo deia que “hem volgut simular un mar amb molts peixos i denunciar la contamnació i brutícia de muntanyes de plàstics que hi ha. Per això el nostre lema de ‘Salvem el mar’”.

Joan Carles Ambrojo, membre de Capgrossos de Martorell, cinquè premi al Carnaval 2020

González: “L’any que ve l’hem de fer encara més grossa”

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, passava balanç de la festa després de l’arribada a Ca n’Oliveres, i apuntava que “l’any que ve l’hem de fer encara més grossa. Volem arribar a les 40 colles participants i fer que aquesta sigui la quarta festa grossa del nostre calendari”, després de la Fira de Primavera, la Festa Major i el Roser.

Andreu González, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell

González es mostrava satisfet de com havia anat la rua: “Han participat 34 colles i 1.700 persones, però també hi ha hagut molta més gent disfressada que s’hi ha apuntat pels carrers. Tots plegats han mostrat una imaginació sense límits i és una pena que només 5 guanyin un premi, perquè ha estat una mostra d’imaginació sense límits”.

Andreu González, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell

Rua a ritme d’Aretha Franklin

La rua va iniciar-se a mitja tarda al carrer del Mur, amb la Gran Ballada, que aquest any havia escollit com a tema icònic la cançó Think , d’Aretha Franklin. Tot seguit, les colles van començar la passejada pels carrers de Martorell, que van seguir milers de persones fins arribar a Ca n’Oliveres. Després del lliurament de premis va tenir lloc el sopar i festa familiar. A la matinada va prendre el relleu la festa golfa.

Font: Una disfressa sobre els grans viatges arreu del món guanya el primer premi del Carnaval