Una gimcana amb famílies a La Caserna aprofundeix en l’exposició de Jordi Sabater i Pi

Categories General

Des del 15 de gener el Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna acull l’exposició L’art de la ciència. Jordi Sabater i Pi , una exposició que fa un recull dels dibuixos més emblemàtics del científic i de la seva figura. Jordi Sabater i Pi (Barcelona, 2 d’agost de 1922 – 5 d’agost de 2009), serà recordat especialment per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al Zoo de Barcelona.

En aquesta exposició es presenta Sabater i Pi com el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall; Jordi Sabater apuntava en les seves llibretes, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges i expressions. Un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d’observació i d’anàlisi, que mai podrà ser superada en l’obtenció de coneixement, i que cal, més que mai, tornar a recuperar com a disciplina de formació dels nostres futurs científics.

Aquest matí ha tingut lloc la gimcana familiar de l’exposició, dinamitzada pel biòleg de l’entitat Fem Natura, Xavier Folqué. La gimcana, on s’hi han apropat diferents famílies, ha estat tot un èxit, tal com menciona Folqué: “Tots s’ho han passat molt bé, he vist com disfrutaven i gaudien de les activitats. Estic molt content, la veritat”.

Xavi Folqué, biòleg Fem Natura

La gimcana ha consistit en diverses activitats, adreçades tant als més petits com també per als adults. “Han dibuixat alguns dels dibuixos de Sabater, imitat accions dels homes, escoltat cants del ocells i encertar quins eren, etc.”, explica Xavier Folqué. A més, han acabat amb un Kahoot en què tots els participants han pogut posar en pràctica els coneixements apresos i un taller de petjades amb fang.

Xavi Folqué, biòleg Fem Natura

Folqué destaca també el fet de que l’exposició L’art de la ciència. Jordi Sabater i Pi sigui una font d’aprenentatge pels més petits de la casa: “És una font de coneixement a través de la il·lustració i és molt interessant de veure com els nens aprenen i s’eduquen amb aquestes”.

Xavi Folqué, biòleg Fem Natura

L’exposició romandrà oberta fins el proper 3 de abril, en horari de dijous i divendres de 18 h a 20 h i dissabtes, diumenges i festius de 12 h a 14 h. L’entrada és gratuïta i per qualsevol dubte podeu contactar amb Museus Martorell a través del correu museus@martorell.cat , el telèfon 937742223 o la pàgina web https://museus.martorell.cat/

 

Font: Una gimcana amb famílies a La Caserna aprofundeix en l’exposició de Jordi Sabater i Pi