Una quinzena de colles dansa a la 4a Trobada de Gegants i Capgrossos de Martorell

Categories General

Aquesta tarda la Vila ha acollit 15 colles de Gegants i Capgrossos d’arreu de Catalunya per celebrar la 4a Trobada, emmarcada en els actes de la Fira de Primavera. Els Gegants de Martorell, organitzadors de l’esdeveniment, han estat acompanyats del Cavaller Narcís d’Ivars d’Urgell, i els Gegants de Sant Quirze del Vallès, de Sant Feliu de Guíxols, de Sant Andreu de Llavaneres, del Morell, d’Esparreguera, de Masquefa, de Torà, d’Olesa de Montserrat, de Sant Sadurní d’Anoia, els del barri de Gràcia de Sabadell, i de Malgrat de Mar, als quals se’ls hi han sumat els Capgrossos de Martorell.

La jornada gegantera ha començat, a les 17.30h, amb la plantada dels Gegants al passeig del Quarter, i ha continuat amb la cercavila, que ha finalitzat a la plaça de la Vila, convertida en escenari del Ball Final. El cap de colla dels Gegants de Martorell, Jordi Escoda, ha valorat molt positivament la cita: “Avui ens acompanyen 15 colles d’arreu de Catalunya i estem molt contents de tornar a fer la nostra tradicional Trobada un any més. Esperem poder continuar omplint els carrers de la Vila de Gegants i de la nostra cultura popular”.

A més, Escoda ha explicat que aquesta trobada gegantera s’organitza com una mena d’intercanvi perquè “venen colles de pobles que nosaltres anem a visitar durant l’any”. “Demà mateix, anirem a Figueres, i la colla d’allà, els Gegants Gala i Dalí, ens acompanyaran a les nostres Festes del Roser”. També ha aprofitat per fer una crida als martorellencs per demanar “un cop de mà” als Pressupostos Participatius, “la colla de Gegants hem presentat una proposta amb l’objectiu de rebre ajudes per fer gegantons per la canalla, per tant, agraïm a tothom qui vulgui col·laborar”.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell

Al vespre, li ha arribat el torn a l’esperada Nit de les Bèsties, que ha començat amb el Museu de les Bèsties, i ha continuat amb la Tabalada i el correfoc infantil i de les bèsties, amb la Colla de Diables i Drac de Martorell, i el ritme de la Martukada .

Tal com ha explicat Lidia Fernández, membre de Diables de Martorell, durant l’activitat, s’han tret al carrer “les bèsties de foc de Martorell, on participen la Carpafera, el BitXipTwo i la Carpafereta, que és la Carpefera de la colla infantil, a més de la colla de Calella, que ha estat convidada enguany”. “Hem fet el correfoc per la part de dalt del poble, pels volts de Torrent de Llops, i a més, ens ha acompanyat la Martukada posant-hi la música, per tant, molt contents de ser-hi un any més”.

Lidia Fernández, membre de la colla de Diables de Martorell

Però les activitats de Fira de Primavera han començat ben d’hora aquest matí a la Vila, epicentre d’una bona dosi de cultura popular, música i arts escèniques. Els tallers han arrencat amb l’Espai Familiar i d’Entitats, als confins de l’aparcament del Vapor, que ha aplegat estands informatius de diverses entitats del municipi, per mostrar les seves activitats als assistents.

Hi han participat els Amics del Ferrocarril de Martorell, Club Bàsquet Martorell, Yahoooh ! Club de submarinisme, Creu Roja Baix Llobregat Nord, Club Natació Martorell, Martorell Gimnàstic Club, Rugby Club Martorell, i Cos de Mossos d’Esquadra – Policia de Proximitat – ORC.

Per la seva banda, l’Ajuntament també ha instal·lat un estand informatiu, a la plaça de la Vila, amb els principals projectes municipals: el nou Parc Fluvial de la Vila, i la remodelació i ampliació del Mercat Municipal de Les Bòbiles.

El nucli antic de Martorell, a més, ha acollit un nou Itinerari per la Vila, guiat per la historiadora Elena Lastra, en què s’ha pogut conèixer la història dels orígens del municipi i gaudir d’alguns dels edificis més antics, a través d’una agradable passejada, des de la plaça de l’Església, fins al pont del Diable.

Pels apassionats de l’art, a Ca l’Oller, l’associació d’Artistes Plàstics ha obert les portes de la seva seu per donar a conèixer les seves obres i processos creatius. A més, s’ha dut a terme la visita comentada a l’exposició Muxart , color i composició , per endinsar-se en l’univers artístic i personal de Jaume Muxart , aprofundir en la seva trajectòria creativa i analitzar algunes de les seves obres a través d’una dinàmica participativa.

A la tarda, l’associació Fem Vila ha organitzat un Bingo Popular, a la plaça de l’Església, i mitja hora més tard s’ha iniciat, al passeig del Quarter, la 4a Trobada de Gegants i Capgrossos. Ja de nit, pels més animats, ha arrencat el ‘Correbars ‘, que ha constat d’una petita ruta per alguns bars de Martorell, amb reptes divertits pels participants.

El plat fort de la nit, però, ha arribat amb el concert en directe de Miki Núñez. El terrassenc està donant a Martorell el tret de sortida a la seva nova gira. A més, hi interpreta, per primer cop en directe, la cançó Dins del meu cap , que inclourà en el seu nou EP de temes en català. Els èxits punxats pel Dj Iván Jiménez continuaran la festa fins a la matinada.

Després del concert, la festa encara ha continuat fins a la matinada amb l’actuació del DJ Iván Jiménez amb una sessió plena d’èxits.

The post Una quinzena de colles dansa a la 4a Trobada de Gegants i Capgrossos de Martorell appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Una quinzena de colles dansa a la 4a Trobada de Gegants i Capgrossos de Martorell