Una vintena de martorellencs a la cloenda del Cicle de Passejades per a la Gent Gran

Categories General

Una vintena de persones grans de Martorell van participar aquest dimecres en la caminada de cloenda del Cicle de Passejades de Gent Gran que organitza l’àrea d’esports de la Diputació de Barcelona i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Martorell. Es va celebrar a Santa Coloma de Gramenet i es va dividir en dues jornades, on hi van participar representants de 70 de les 84 poblacions inscrites en el programa.

La forta calor i el sol van acompanyar l’acte, que es va iniciar amb una rebuda i un esmorzar. Seguidament, com explica el tècnic d’esports Enric Gotsens, “es va fer un taller d’activació consistent en exercicis genèrics per tot el cos i de mobilitat articular”, amb la finalitat de preparar bé “la caminada d’11 km, bastant planera i per llocs oberts. Malgrat una certa fatiga pel sol i la calor, cal destacar que no hi va haver cap incidència”.

Seguidament, es va servir un dinar i la vetllada es va amenitzar amb un ball de tarda. Finalment “es va fer el lliurament de diplomes a totes les persones de les poblacions que han participat almenys en una de les caminades”. Uns diplomes totalment nominals per cada participant.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Dimecres va aplegar una part del total de participants arreu de la demarcació, per tal d’evitar grans acumulacions de gent “14 de les 84 poblacions inscrites al Cicle no hi van participar. Per a les 70 que sí, l’organització va decidir dividir-les en 2 dies, ja que el nombre de persones era molt elevat. Per això es va fer en dos dies: 1 i 2 de juny”, aclareix Gotsens.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Per assistir a la jornada “calia haver fet un mínim de 2 caminades de les 4 previstes al nostre grup del Cicle”, apuntava el tècnic d’esports.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Aquesta temporada, la gent gran de Martorell ha format grup junt amb persones de Sallent, Ullastrell i el Prat de Llobregat. S’han celebrat un total de 4 caminades: a Ullastrell -el novembre de 2021-, al Prat de Llobregat -febrer d’enguany-; a Sallent -març- i a Martorell el passat 6 d’abril , en la que hi van prendre part 130 persones.

El Cicle s’adreça a persones majors de 65 anys, a les que s’ofereix un seguit de caminades suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies d’entre vuit i 10 quilòmetres. D’aquesta manera, es vol promoure i dinamitzar l’activitat física i l’exercici entre les persones grans com a eina per millorar la salut i afavorir les relacions interpersonals, a més de donar a conèixer els territoris de la demarcació de Barcelona.

Font: Una vintena de martorellencs a la cloenda del Cicle de Passejades per a la Gent Gran