Uns 385 alumnes de Secundària gaudeixen de l’esport a la Trobada Intercentres

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, dins el Pla Educatiu d’Entorn (PEE), ofereix com a acció comunitària als centres de secundària i d’estudis superiors post-obligatoris, una jornada lúdico-esportiva intercentres per alumnes matriculats a 3r d’ESO. Durant tot el matí, 385 alumnes han gaudit d’un circuit d’activitats esportives distribuïts per grups amb integrants de tots els centres participants. Ha tingut lloc al Pavelló Esportiu Municipal i al Pavelló Esportiu de Can Cases. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa.

La jornada intercentres fomenta els valors esportius, el treball en equip, la perspectiva de gènere i l’esport adaptat. La voluntat és establir un punt de trobada on intercanviar i compartir experiències, fomentant la interrelació entre els nens i nenes de diferents centres, gaudir amb la pràctica de l’esport i l’activitat física, i valorar els efectes d’un estil de vida actiu, a partir de la integració d’hàbits saludables en la pràctica d’activitat física.

A més, la cita serveix per reconèixer valors propis de l’esport en situació de competició i recreació, trenca estereotips en relació a l’esport i el gènere, aclareix conceptes bàsics sobre la igualtat i l’equitat de gènere, i fomenta el debat sobre la perspectiva de gènere en l’esport.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que es tracta d’una jornada molt important perquè “les activitats tenen a veure no només amb l’activitat física, sinó també amb el desenvolupament de la ment. La grandesa, però, és que tots els centres docents que fan secundària obligatòria s’ajunten, els nois i noies es coneixen entre ells i això fa poble”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El batlle ha destacat l’activitat duta a terme gràcies a la Federació Catalana de l’Esport Adaptat que ha permès als alumnes conscienciar-se sobre la dificultat de fer esport i les tasques del dia a dia a sobre d’una cadira de rodes.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els centres participants han estat l’Institut Joan Oró, l’Institut Pompeu Fabra, el Col·legi La Mercè, l’Institut Maria Canela, la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) Balmes i el Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Mecànica.

La temporada 2018-19 va ser el punt d’inici d’una jornada esportiva entre els diferents centres de secundària amb la participació de 380 alumnes. L’activitat no es va poder duu a terme durant els cursos 2019-20, 2020-21 i 2021-22, a causa de la pandèmia, però enguany s’ha reprès amb èxit, convidant tots els joves i adolescents de Martorell a prendre-hi part.

Font: Uns 385 alumnes de Secundària gaudeixen de l’esport a la Trobada Intercentres