Uns 600 escolars participen a la cursa ‘Go Run For Fun’ d’Ineos, coincidint amb el Dia Europeu de l’Esport Escolar

Categories General

Uns 600 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles de Martorell s’han desplaçat aquest matí a la pista d’atletisme del Complex Esportiu Torrent de Llops per fer una cursa infantil. Forma part del programa ‘Go Run For Fun ‘ (Corre per Diversió) d’Ineos Inovyn. Hi ha comparegut l’alcalde, Xavier Fonollosa, el regidor d’Esports, Gerard Mimó, la regidora d’Ensenyament i Salut, Sole Rosende, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas. La cita s’ha fet coincidir amb la commemoració del Dia Europeu de l’Esport Escolar .

L’alcalde Fonollosa ha destacat que és “una jornada festiva lúdica i esportiva on proposem practicar l’activitat física a l’aire lliure. Això vol dir tenir una vida saludable i ho estem propugnant des de l’Ajuntament des de fa molt de temps, especialment aquest any que som Ciutat Europea de l’Esport. A més, en aquesta jornada amb l’empresa Inovyn i el Martorell Atlètic Club hem fet que vinguin 600 nens per competir. El més rellevant no és guanyar, és participar”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Es tracta d’una celebració que fomenta la convivència entre els alumnes a través de la pràctica de l’activitat física. Basilio García-Peñuela, director d’Inovyn, afirmava que “és un dia de diversió i festa. Per nosaltres és important que els nens pensin que fer esport és bo per la salut. Aquest és l’objectiu que té l’empresa i més en aquest any tan rellevant. Veure l’alegria i l’ambient que hi ha és una meravella. La franja d’edat és entre els 10 i els 12 anys, és una edat en les quals aquestes idees calen en els nens”.

Basilio García-Peñuela, director d’Inovyn

L’activitat física diària dels menors en edat escolar proporciona uns hàbits de vida saludables que els allunyen del sedentarisme, evitant així els problemes de salut derivats del sobrepès i l’obesitat. Molts estudis de recerca ja han demostrat que els alumnes que es mantenen diàriament actius i saludables tenen més capacitat d’aprenentatge a l’aula. Així mateix, els esports d’equip fomenten la convivència i la inclusió dels alumnes, enfortint l’esperit escolar i comunitari.

Font: Uns 600 escolars participen a la cursa ‘Go Run For Fun’ d’Ineos, coincidint amb el Dia Europeu de l’Esport Escolar