Vallès Oriental Televisió fa difusió del Muxart Espai d’Art al programa ‘Territori Contemporani’

Categories General

El Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis ha estat un dels continguts protagonistes al darrer capítol del programa Territori Contemporani , una coproducció de Vallès Oriental Televisió (VOTV ) i La Xarxa de Comunicació Local . Les càmeres van ser a Martorell el passat 7 d’octubre per enregistrar imatges interiors i exteriors de l’espai museístic de la plaça de les Hores. El reportatge inclou una conversa amb la tècnica de Museus de Martorell Yolanda Insa.

La peça té uns vuit minuts de durada i s’inclou dins el capítol número 40 del programa presentat per Martí Sales, i que en poc més de 26 minuts també es desplaça fins el Museu de la Pell d’Igualada i de l’Anoia i a l’obrador de l’artista Àngels Ribé, qui posa en relació l’espai museístic igualadí i el martorellenc en haver-hi exposat en diferents moments.

El director de VOTV i del programa, Albert Jordana, explica que “ja fa temps que teníem en cartera l’Espai Muxart. Respon molt bé amb el concepte i els ítems del programa, de parlar d’espais de petites o mitjanes poblacions o d’àmbit comarcal en els que es fa un treball de difusió de l’art contemporani”.

Albert Jordana, director de Vallès Oriental Televisió

El reportatge s’insereix en diferents sales del Muxart Espai d’Art i entrevista Yolanda Insa, qui parla dels objectius de l’espai: d’una banda, la divulgació, recerca i conservació de l’obra del pintor martorellenc Jaume Muxart i de l’altra, la funció de difusió de la creació contemporània amb la programació d’exposicions d’artistes i associacions locals i d’arreu.

Una d’aquestes exposicions, Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA , va comptar amb obres de l’artista Àngels Ribé, entrevistada en el mateix capítol del Territori Contemporani.

Albert Jordana, director de Vallès Oriental Televisió

El reportatge es pot veure al web de Territori Contemporani, un programa definit pel seu director com “una sèrie documental per visibilitzar i donar ressò a tots aquells espais que difonen l’art contemporani a comarques. Fem voltes per Catalunya a la recerca de sales, centres d’art, museus i espais diversos que d’una manera o d’altra difonen l’art contemporani, entès com a qualsevol disciplina artística que es treballa avui en dia”.

Albert Jordana, director de Vallès Oriental Televisió

Territori Contemporani és finalista dels Premis de la Comunicació Local 2020 organitzats per La Xarxa Audiovisual Local, en l’apartat de vídeo de la categoria de continguts audiovisuals, premis que es donaran a conèixer en línia aquest divendres 13 de novembre des de Granollers.

Font: Vallès Oriental Televisió fa difusió del Muxart Espai d’Art al programa ‘Territori Contemporani’