VEREDICTE DEL 48È PREMI VILA DE MARTORELL 2023

Categories General

S’ha fet públic el veredicte del Premi Vila de Martorell en una Gala que va tenir lloc el passat 21 d’abril a El Progrés. Sota el lema ‘La força de les paraules’, de Antònia Vicens, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2022, l’acte, l’ha presentada l’actriu Mont Plans, acompanyada de la cantant i compositora Mariona Segarra i de 250 assistents que han volgut compartir la festa literària de Martorell.

Premi per al millor llibre de poemes en català: La dinastia de terracota , de Jesús Giron Araque. 2.000 euros i l’edició del llibre.

Premi per al millor llibre de poemes en castellà: Asamblea con lo oscuro , de Jose Luís Gotor Trillo. 2.000 euros i l’edició del llibre.

Premi al millor Microrelat: Una llarga alenada , d’Alba Escriu Roca. 400 euros.

Premi a la millor traducció de clàssics ‘Memorial Montserrat Ros’: La història secreta , de Procopi de Cesarea, a càrrec de Sergi Grau Guijarro.

Premi local a la millor obra en prosa d’adults: Assassinat a la vila , de Daniel Canals Flores. 780 euros i un taller d’escriptura a la Biblioteca i la publicació del llibre.

Accèssit local al millor llibre de poesia d’adults: Pesan los días , d’Esteban Miguélez Cabero. 75 euros i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi local per a adults al millor conte: El barri nou , de Jordi Capelleras Segura. 100 euros i un taller d’escriptura a Martorell.

Premi local per a adults al millor poema: El somni , de Montserrat Barlam Bruquetas. 100 euros i un taller d’escriptura a Martorell.

Premi local al millor conte juvenil de primer cicle: Quan arribi en Manuel , d’Eva Arias Muñoz. 75 euros, una entrada per anar a Port Aventura i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi local al millor poema juvenil de primer cicle: Somriure , de Biel Poo Fusalba. 75 euros, una entrada per anar a Port Aventura i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi local al millor conte per a alumnes de segon cicle: I la gent del tren no feia res , de Jasmine Gabitova Mukhametova. 75 euros, una entrada per anar a Port Aventura i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi local al millor poema per a alumnes de segon cicle: Fruites assassinades , de Jasmine Gabitova Mukhametova. 75 euros, una entrada per anar a Port Aventura i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi local al millor conte per a alumnes de batxillerat: Les sabates de la Malak , de Lucía Sáenz de Pablo López. 75 euros, una entrada per anar a Port Aventura i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

 

Accèssit local al millor conte per a alumnes de batxillerat: Dakar París , de Maria Montserrat Garcés Rodríguez. 75 euros, una entrada per anar a Port Aventura i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi local al millor conte de cicle inicial de primària: El diable, el Noel i el llop , de Helen Vanessa Lanazca Alzate. Una entrada per anar al parc d’atraccions del Tibidabo.

Premi local al millor poema de cicle mitjà: El meu gos , de Jordi Dalmau Hernández. Una entrada per anar al parc d’atraccions del Tibidabo.

Premi local al millor conte de cicle superior: (ex aequo) El Lucas salva l’Atlàntida , d’Anthony Campos Díaz, i Mutants aquàtics , d’Oier Garcia Urrutia. Una entrada per anar al parc d’atraccions del Tibidabo i un taller d’escriptura a la Biblioteca (per cadascun).

Premi local al millor poema de cicle superior: L’enigma del ball , de Gal·la Querol Castellanos. Una entrada per anar al parc d’atraccions del Tibidabo i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Moltes felicitats a tots els guanyadors!

Font: VEREDICTE DEL 48È PREMI VILA DE MARTORELL 2023