Violant Cervera: “Martorell té uns equipaments socials que són exemple i model a seguir”

Categories General

La consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, ha fet aquest dimecres una visita institucional a Martorell. Cervera ha visitat l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor; l’estat de les obres al nou barri de La Sínia; la Residència Sant Joan de Déu i les instal·lacions de la Fundació Arc de Sant Martí.

L’han acompanyada l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i els regidors de Benestar Social i Gent Gran Cristina Dalmau; de Promoció Econòmica i Comerç Rosa Cadenas; de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge Albert Fernández i de Serveis Municipals i Via Pública Elisabet Plaza.

Violant Cervera ha posat en valor que “Martorell és una ciutat amb una ànima social molt arrelada, que disposa d’uns equipaments que són un exemple i un model a seguir per moltes institucions i ajuntaments del país”. Així ho ha destacat després de visitar la Residència de la Fundació Arc de Sant Martí -per a persones amb discapacitat intel·lectual- i Sant Joan de Déu, per a les persones grans.

Dels equipaments n’ha destacat que compleixen l’objectiu d’un nou model d’autonomia personal: “El que volem és això, que les persones puguin decidir on volen viure, com volen viure i quan hi volen anar a viure. Martorell el que fa és buscar i fer instal·lacions que permetin als ciutadans entrar i sortir a veure els seus familiars, i pisos amb persones amb discapacitat que els donen autonomia”.

Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya

Cervera ha recalcat que “les administracions han d’adaptar els recursos a les necessitats de les persones, que són diferents en funció de les seves patologies i edats”. L’objectiu final és “que estiguin a les seves llars mentre puguin i vulguin, però quan això no sigui possible, que disposin d’aquests recursos que teniu a Martorell”.

Al mateix temps, ha recalcat la importància de les visites institucionals arreu del territori perquè “Catalunya és un país divers amb necesitats diferents i on la gent viu de maneres diferents a Barcelona o a un poble del Pallars Sobirà. Des de les institucions hem de visitar aquests municipis per copsar les seves realitats. Això ens ajuda a dissenyar les polítiques”.

Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya

L’alcalde Fonollosa ha agraït aquest contacte amb el territori i la visita a Martorell, que referma “el suport que sempre hem tingut del govern del país. Des de Martorell posem al centre les persones i qui més ho necessita: la gent gran i les que tenen discapacitat”.

Al mateix temps, ha aprofitat per demanar a la consellera “que en la mesura del possible, incrementi els ajuts per potenciar aquestes polítiques, i especialment per a qui més ho necessita: els col·lectius més vulnerables”, i ha comentat que “s’ha compromès a fer tot el possible per a que a casa nostra s’incrementin les polítiques d’habitatge de protecció oficial”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Aprofitant l’estada a la Residència Sant Joan de Déu, la consellera ha felicitat el seu personal per com de bé han implementat les mesures per a que la Covid-19 no hagi afectat més en aquests espais. “Això vol dir que els seus usuaris n’estan més protegits davant possibles noves onades”.

Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya

Al matí, Cervera ha visitat la Casa de la Vila i ha signat al Llibre d’Honor. Fonollosa l’ha obsequiada amb una litografia del pont del Diable i unes reproduccions dels gegants que conformen la seva llegenda: la velleta i el diable.

Font: Violant Cervera: “Martorell té uns equipaments socials que són exemple i model a seguir”