Xavi Coral: “Per Festa Major cal mirar la ciutat amb uns altres ulls. És la idea del meu pregó”

Categories General

Un rostre molt conegut per a l’audiència televisiva serà qui pronunciarà el pregó que obrirà de manera oficial la Festa Major de Martorell 2023. És el periodista Xavi Coral i Trullàs, actual presentador del Telenotícies Migdia de TV3. Terrassenc de naixement, Coral ha buscat les connexions que manté amb Martorell i n’ha trobat unes quantes, que explicarà en el pregó del proper dilluns 14 d’agost (19.15h, plaça de la Vila).

Són aspectes que vinculen el conegut periodista amb la ciutat de Martorell, més enllà de la carretera C-241c -dita com a carretera de Terrassa a casa nostra, o coneguda com la carretera de Martorell a ulls dels egarencs-. Tot plegat, per oferir uns moments amens a tota la concurrència.

Abans d’escoltar-lo en directe, sigui de manera presencial o bé a través de Ràdio Martorell (des de les 19.00h al 91.2 FM o en streaming ), Coral ha parlat per als micròfons de l’emissora municipal. És una entrevista de Daniel Fernández-Pacheco.

Com estàs preparant aquest pregó de la Festa Major de Martorell?

En primer lloc, quan m’ho van proposar, em va fer gràcia. Jo sóc de Terrassa i, per tant, Martorell em queda molt a prop i hi contacto sovint. Em va fer il·lusió, però després vaig pensar que era una responsabilitat, perquè el pregó és el moment d’oficialitzar que estàs en Festa Major, i per tant ha de ser entretingut i tenir un cert continguts. L’he estat treballant aquests dies i crec que està bé, però això ja ho direu vosaltres quan el sentiu!

Quan t’ho van dir i com va ser? Et va sorprendre la proposta?

Aviam, jo bàsicament de pregons n’he fet a llocs on he viscut, a on vaig de vacances o a on hi tinc família. Per a fer aquest pregó he estat buscant quines connexions tinc amb Martorell, i n’he trobat unes quantes. De primeres, vaig dubtar de si en sabria prou de parlar de Martorell, però després em van explicar que els pregons d’aquí tampoc els fa gent molt vingulada a la ciutat. Està bé que vingui gent de fora i que aporti la mirada que té de Martorell.

Una mirada especial?

Sí! A més de les connexions que vaig anar trobant amb Martorell, cal dir que aportaré la idea que la Festa Major és un moment per viure la ciutat d’una altra manera. No amb els ulls del dia a dia, quan anem a treballar o a estudiar. Els dies de Festa Major són per mirar la ciutat amb uns altres ulls. Aquesta serà la idea del pregó.

Comentaves abans que ja n’has fet alguns, de pregons, oi?

Sí, per exemple n’he fet alguns a Terrassa: el de la Festa Major i el de Carnaval. Fer el de la teva ciutat encara et condiciona més, perquè has de parlar de moltes coses que coneixes, i has d’estar una mica més de temps pensant el que diràs. És un moment de celebració i de començament oficial o tret de sortida a la festa, i es tracta de viure’l amb bon humor. Hi haurà moments per riure.

Ens pots explicar algun d’aquests nexes o elements que t’uneixen amb Martorell?

Sí, és clar! Un d’ells es diu carretera de Martorell! A més, jo visc a una cantonada de la carretera de Martorell! Per tant, cada dia quan surto de casa per marxar de Terrassa passo per aquesta carretera i penso en Martorell. Són ciutats molt properes i amb molt de vincle, separades per unes quantes corbes.

I algun altre vincle més personal?

No vull fer massa spoiler , però te’n diré un: cada migdia hi ha una persona que em maquilla perquè surti al Telenotícies Migdia i és de Martorell! Cada dia hi parlo, i podem arribar a la conclusió que gràcies a Martorell surto més guapo a la tele!

Et volem preguntar pel plànol professional. Com entomes la propera temporada un cop acabat l’estiu?

Doncs continuant al Telenotícies Migdia. Estem en un molt bon moment, ja que el TN té unes audiències extraordinàries. Respecte dels altres informatius que hi ha a la nostra hora estem a anys llum i pràcticament cada dia som el programa més vist de totes les cadenes de TV. Per tant, cal seguir en aquesta línia, treballant amb tota la redacció de TV3 per fer un producte molt potent que al cap dels anys ens hem guanyat la confiança de la gent.

Quina és la clau d’aquest èxit, segons el teu punt de vista?

Doncs crec que quan la gent es vol informar sap que a TV3 hi ha una informació que ha estat treballada i contrastada, que hi han participat tots els protagonistes. Ara que hi ha tants llocs des dels que ens arriben informacions i que no saps mai quina base de credibilitat tenen, les audiències que fem nosaltres demostren que la gent ens dona aquesta confiança de dir que les notícies que ens explicaran seran les que ens permetran fer-nos una idea més acurada del que ha passat. Estem encantats de la vida de tenir aquest seguiment.

Doncs cal suposar que la línia és continuar de la mateixa manera a partir de setembre, oi?

A partir de setembre farem el TN Migdia intentant explicar tot el que passa al món i amb un to molt proper, de confiança amb la gent, que és una característica de TV3. Per exemple, amb detalls com quan tanquem el TN i ens fem algun comentari o brometa entre nosaltres. Això que l’audiència ens vegi que som com de casa i que els estem explicant notícies. Crec que és un valor i un dels motius pels que la gent ens mira.

Ajuntament de Martorell · Entrevista a Xavi Coral

Font: Xavi Coral: “Per Festa Major cal mirar la ciutat amb uns altres ulls. És la idea del meu pregó”