En marxa el 4t Concurs de Cant Josep Palet per reconèixer veus joves de la lírica

Categories Societat

Oberta la convocatòria pel 4t Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de març a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

L’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell han obert la convocatòria pel 4t Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de març a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Al certamen, que atorgarà un total de 13 guardons, poden participar cantants d’entre 18 i 35 anys. El termini d’inscripció finalitzarà el 8 de març.

 

La Fase Preliminar es durà a terme els dies 13 i 14 de març. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 15 minuts on haurà de cantar obligatòriament dues peces: un ària d’òpera; un ària a escollir entre oratori o lied. L’ària d’òpera pot ser també de sarsuela, ària de concert o opereta. L’ària d’oratori inclou gèneres com la Missa, el Motet, la Passió o la Cantata. Qui en comptes de cantar oratori prefereixi el lied, aquest gènere inclou la melodia i el lied clàssic, romàntic i modern.

 

La Fase Final es durà a terme el dia 15 de març i cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 20 minuts on haurà de cantar obligatòriament tres peces: dos àries d’òpera; un ària a escollir entre oratori o lied (totes diferents de les cantades a la Fase Preliminar).

 

Els premis

El primer premi comptarà amb una dotació econòmica de 2.000 euros; una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya; una gira a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España; l’estrena absoluta d’una obra del compositor Albert Guinovart (Premi patrocinat per la Fundació Francesc Pujols); un concert al cicle M’Clàssics de Martorell, i un diploma acreditatiu.

 

El segon premi tindrà una dotació econòmica de 1.000 euros; un concert al cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. I el tercer premi constarà de 500 euros, un concert al cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

 

Guardons especials

El certamen comptarà amb 10 premis especials. El Premi Victoria de los Ángeles atorgarà al guanyador la possibilitat de participar en les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria. El Premi Museu de la Música al millor intèrpret de música amb criteris històrics rebrà un contracte per participar a la programació del Museu de la Música de Barcelona acompanyat per un dels instruments històrics del museu.

 

El Premi Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell oferirà un contracte per participar en una de les produccions de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. El Premi Amics de l’Òpera de Sarrià serà un contracte per participar en una de les produccions dels Amics de l’Òpera de Sarrià. El Premi Espurnes Barroques contractarà el guanyador per actuar al Festival Espurnes Barroques. El Premi 7 Portes oferirà un concert al cicle Sopars Lírics del restaurant 7 Portes.

El Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga consistirà en un concert dins de la temporada M’Clàssics. Diplomes acreditatius rebran els participants que aconsegueixin alçar-se amb el Premi del públic, el Premi al millor intèrpret de música catalana i el Premi al millor intèrpret de bel canto italià.

 

Un jurat de primera fila

El jurat de la Fase Preliminar estarà format per Dolors Aldea, soprano, Marc Busquets, director artístic del LIFE Victoria, Jordi Maddaleno, crític musical, i Marta Matheu, soprano. A la Fase Final, exerciran com a jurat Jaume Aragall, tenor, Roger Alier, crític musical, Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana, Albert Guinovart, compositor, Mirna Lacambra, soprano i directora artística dels Amics de l’Òpera de Sabadell i Jordi Maddaleno com a secretari.

 

Inscripcions

Per participar, el candidat haurà d’enviar la butlleta d’inscripció en línia, abans de la finalització del termini d’inscripció, correctament emplenada i signada a la següent adreça de correu electrònic: concurspalet@joventutsmusicals.cat

 

A més, en el mateix correu s’haurà d’adjuntar la següent informació: Fotocòpia del DNI, targeta de resident, NIE o passaport. Fotografia artística en format PDF. Adreça de correu electrònic a efectes de notificació. Breu historial amb els estudis que s’estan cursant o que s’han realitzat, guardons anteriors, activitat professional. Resguard de pagament dels drets d’inscripció, per l’import de 40 euros. El pagament serà mitjançant ingrés bancari o transferència.

 

Els participants hauran d’especificar a la butlleta d’inscripció el nom i el compositor de les obres que interpretaran tant a la Fase Preliminar com a la Fase Final del Concurs. Els cantants són lliures de presentar-se al Concurs amb el seu pianista, no obstant això l’organització posarà a disposició de tots els cantants que ho sol·licitin un pianista acompanyant. En cas de sol·licitar pianista, s’ha d’indicar marcant la casella corresponent de la butlleta d’inscripció. Consulteu les bases.

 

Font: Irene Jurado a Canal de notícies de Martorell.

Font: