#JoEmQuedoACasa – Contes per escoltar – EL GAT AMB BOTES

Categories Cultura


Us oferim un recull de continguts de teatre familiar, contes i recursos seleccionats perquè les nenes i nens puguin seguir creixent #DESDECASA en esperit crític, compartint amb vosaltres, els pares, emocions i sentiments.

Contes per escoltar – EL GAT AMB BOTES.

Un moliner tenia tres fills. Al petit només li deixà en herència un gat màgic, que digué al seu amo que l’ajudaria a fer-se ric. Vestit amb unes botes, va anar al castell del rei a convidar-lo a visitar el Marquès de Carabàs, nom que es va inventar per al seu amo. El rei accedí i va muntar en la seva carrossa amb la seva filla.

El gat va amenaçar els camperols de la vora, dient-los que havien de dir que treballaven per al suposat marquès, o se’ls menjaria. Espantats per un gat que consideraven embruixat, tots deien al pas del rei que pertanyien al ric Marquès de Carabàs. En arribar a un llac, el gat va fer ficar el seu amo a dins i va començar a cridar que s’ofegava. El rei passava per allà i va ordenar els seus homes que el rescatessin i el vestissin. Impressionat per la riquesa que se suposava que tenia i per l’enginy del jove, va donar-lo la mà de la seva filla.

Aleshores el gat va anar al castell d’un ogre que tenia el poder de transformar-se en qualsevol criatura. El va insultar, dient que només s’atrevia a canviar en monstres i el va retar a esdevenir quelcom petit. Quan l’ogre es va transformar en un ratolí, el gat se’l va menjar i així va quedar el castell lliure per a la residència de la parella reial, els quals van nomenar el gat conseller del regne.

Cliqueu en aquest enllaç (aquí) per trobar més continguts de CONTES PER ESCOLTAR

Gràcies a totes les famílies que esteu gaudint de teatre a casa durant aquest dies de confinament. Només us demanem que quan tot això acabi, ens tornem a veure a les sales dels teatres! Ànims!

Apropant les Arts Escèniques als públic familiar.