Alcaldes del Baix Nord engeguen reunions periòdiques per coordinar la crisi del coronavirus

Categories General

Alcaldes del Baix Llobregat Nord han començat aquest dissabte, per videoconferència, una ronda de reunions per tractar aspectes de coordinació arran de la crisi generada pel Covid-19. L’objectiu de les trobades és coordinar, junt amb el Consell Comarcal, els recursos que comparteixen aquests municipis.

La primera reunió ha aplegat Xavier Fonollosa -alcalde de Martorell-, Eduard Rivas –Esparreguera-, Miquel Riera –Olesa de Montserrat-, Adrià Camino –Castellví de Rosanes-, Enric Carbonell –Sant Esteve Sesrovires-, Enric Llorca –Sant Andreu de la Barca- i Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat. A partir d’ara, els diferents agents es marquen a l’agenda mantenir reunions periòdiques d’aquestes característiques.

Fonollosa explica que cal “compartir recursos i propostes que ens permetin avançar-nos i donar una resposta ràpida i coordinadament. Una coordinació molt important ja que compartim recursos com l’Hospital Comarcal Sant Joan De Déu, que és el de referència de tots aquests municipis”.

L’alcalde ha apuntat també que “l’Hotel Salut de l’Hotel Ciutat de Martorell, que ja funciona amb normalitat, ens ha de permetre la descongestió de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Sagrat Cor”.

Per altra banda, ha destacat que el Departament de Salut i els ajuntaments de Martorell i Sant Esteve Sesrovires “hem habilitat els hotels Manel i Les Torres per al descans dels professionals sanitaris que més ho necessitin i que ho sol·licitin”. La mesura pot pal·liar l’esgotament físic i psicològic del personal i combatre el risc de contagi amb les seves famílies en tornar d’una jornada de treball.

320 persones infectades de coronavirus

La darrera xifra d’infectats se situa en 320 persones infectades, de les quals 111 són de Martorell. D’aquest total, l’Hospital Sant Joan de Déu en comptabilitza 191 -112 són personal sanitari i 79, pacients ingressats amb positiu, 48 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari-. A banda hi ha 46 persones aillades pendents del resultat de la prova.

A aquests 191 positius de l’Hospital cal sumar 83 positius ingressats al l’Hospital del Sagrat Cor, 5 positius a l’Hotel Salut i 41 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu.

Un total de 6 persones han perdut la vida aquest dissabte: 4 a l’Hospital, 1 de les residències de gent gran i 1 de l’Hospital Sagrat Cor. D’aquestes defuncions, 2 són de persones de Martorell. En sentit contrari, 6 persones han rebut l’alta a l’Hospital en el dia d’avui en haver superat el Covid-19.

Font: Alcaldes del Baix Nord engeguen reunions periòdiques per coordinar la crisi del coronavirus