Ja tenim calendari de sortides 21-22, amb una vintena de propostes

Categories Esports

L’AEM presenta el calendari de sortides de la temporada 2021-22. Des d’octubre al juliol vinent, s’han programat 19 sortides, 12 del cicle d’iniciació i 7 del de muntanya. Gran part de les propostes són sortides que es van haver de cancel•lar la temporada passada per la pandèmia. Per participar-hi, cal disposar de llicència federativa FEEC, gestionable des de l’entitat.

Les sortides de senderisme se solen celebrar en diumenge o en caps de setmana sencers. Aquesta temporada abarcaran gran part del territori català, anant a tretze comarques: la Garrotxa; el Pallars Sobirà; l’Alt Penedès; l’Alt Urgell; el Baix Camp; Osona; el Pallars Sobirà; el Solsonès; el Berguedà; el Ripollès; la Noguera; el Vallès Oriental i era Val d’Aran. Fora del Principat, es faran incursions a la Ribagorça aragonesa i a Andorra.

Les d’iniciació, apunta el president de l’AEM, Xavi Tió, “són per a persones que s’inicien en la pràctica de caminar i que volen fer excursionetes bàsiques, de poc desnivell i poca llargària”. Les de muntanya “són dirigides a qui està avessat a caminar, amb rutes de més desnivell”.

El requisit imprescindible i comú per a totes les sortides serà “disposar de la llicència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que cobreixi els possibles accidents que puguem tenir a la muntanya”, a més de fer-se soci de l’entitat.

La llicència FEEC “la podem tramitar des del Club. N’hi ha alguna, per exemple, que és molt bàsica i que, per uns 50 euros l’any natural i 38 per al darrer quadrimestre, ens cobreix tant les sortides del club com les que cadascú faci per compte propi”. A aquest preu cal sumar-hi la quota de soci de l’AEM: “que és de només 12 euros l’any”.

Tió afegeix una opció als indecisos: “qui vulgui fer un tast de les nostres sortides podrà tramitar una llicència temporal d’un dia i, si els agrada l’ambient, la gent i la proposta que formulem, es podran fer socis i els podrem tramitar la llicència FEEC”. La primera proposta del calendari 2021-22 serà la sortida d’iniciació a les esquerdes de la Freixeneda (Garrotxa), el 17 d’octubre.

El 30è Concurs de Fotografia, de nou digital i al novembre

La trentena edició del Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura se celebrarà el proper mes de novembre i es farà en format digital. A l’igual que l’any passat, cada participant podrà presentar fins a 3 fotografies al web que s’habilitarà a tal efecte. En aquest mateix espai, un cop acabat el termini de presentació, començarà el període de votacions per determinar les obres guanyadores. Des del club s’està ultimant la confecció de les bases, les dates i la quantia dels premis, que es pretén incrementar.

Tant per al Concurs com per a més informació de les sortides, l’AEM n’anirà publicant els detalls al seu web i a les xarxes socials de Facebook i Twitter. Per a més informació, el club facilita un correu electrònic excursionista.martorell@gmail.com, i un horari d’atenció al públic al seu local del Pavelló Esportiu Municipal tots els dijous de 21.00 a 22.00h.

CALENDARI DE SORTIDES DE L’AEM. Temporada 2021-22